Zilele trecute vă ceream ajutorul pe Facebook în legătură cu ce ati vrea să cititi în următorul post inspirational. Printre idei si ce m-ar tenta să scriu în posturile viitoare au rămas asa: bijuteria din sticlă, din materiale textile, bijuteriile etnice ( chiar, în afară de Africa, ce credeti că v-ar inspira?), din vegetale sau ciment.
Dar cel mai interesant lucru mi s-a părut să scriu despre bijuteriile comestibile.
Wendy Mahr s-a gândit că o ciocolată cu lapte topită ar fi cel mai bun lucru la o petrecere mai fancy, asa că a modelat niste bijuterii în formă de bile pe care le-a pictat cu foită aurie, tot comestibilă. Singura parte care nu poate fi devorată este lăntisorul dar el poate fi purtat oricum, dacă sferele de ciocolată se înlocuiesc cu orice alte margele. Cercei, mai multe pandantive si o variantă de inel – toate vin ambalate frumos într-o cutie de ciocolată.
Dar ce ziceti de ideea lui Cathy de a folosi fructe uscate? Aceste inele în montură de argint au părti comestibile. Fructele alese ( prune, pere, portocale, mere, kiwi) si legumele ( sfecla rosie) au fost transformate în delicate flori decorative în culori superbe, rafinate. Artista ne recomandă să le consumăm în maxim două zile dacă suntem niste gurmanzi, iar dacă nu, tinute la loc uscat inelele fructate pot tine la nesfârsit. Ideea de la care a pornit a fost că o bijuterie e importantă în momentul în care ea e purtătoare de amintiri. Când ea reprezintă ceva. Dar o dată cu trecerea timpului, tot bagajul emotional legat de acea bijuterie primită de la o persoană anume sau purtată de o persoană anume, dispare o dată cu disparitia persoanei. Ce ramâne în urmă? Un obiect frumos, fără poveste. În acest caz, bijuteria e efemeră. Te bucuri de ea acum.
Bun-bun. Si dacă vă întrebati: doar din fructe se pot face bijuterii? Iată si răspunsul: si din legume se pot crea minunătii. Julie Usel ne dezvăluie secretul ei: cartofii uscati si pictati. Ia vedeti cât de simpatici sunt!
Si cred că de data asta chiar sunt îndreptătită să vă întreb: care vă plac?:) Vă astept cu comments legate de preferintele culinare, bijutieresti, si în general de preferinte: ce să fie, ce să fie pentru următorul post?
vai, sunt minunati cartofiii!
tocmai am terminat o portie de cartofi prajiti. nerusinata cum sunt, nu m-am gandit sa-mi fac cercei :)
@ girls: da. minunati si nemancati si mancati:)
sa va fie de bine:)) hihi
@ cititori: am mai primit o propunere de tema pt data viitoare: bijuterie cinetica.
alte idei?
Tot cartofii prima optiune! :) Grozavi!
Kiwi…mmmm… Toate-s faine, dar cea cu kiwi parca e un embroidering executat de mama natura in persoana… :)
Bestiale idei!! Bogatia imaginatiei artisice e de-a dreptul fascinanta :) Pe primul loc in top sunt desigur bijuteriile din ciocolata :) dar oare cum rezista la contactul cu pielea sau hainele?? sau mai bine zis, “cat” rezista inainte de a fi savurate? :))
@nagual: eu prima data am crezut ca e dovleac de copt, dar crud si uscat. da, arata foarte bine. pacat ca nu a pictat si cu violet ceva. tztztz:))
@cleo: daaa! si mai imi plac alea cu mere.
@pantera roz:) pe site la ei zice ca au un invelis care nu se topeste un timp. ma gandesc ca seamana cu cel al bomboanelor de ciocolata cu aluna inauntru, le stii, da? care au o crusta de zahar cred eu…
aaa, asta cu cat rezista, iti dai seama:))) hihi.
==========
si tot nu ati zis: despre ce sa fie urmatorul post? idei? idei?