Ce poate fi mai frumos iarna decat sa ninga afara, sa stai la caldurica si sa citesti?
Si daca pe langa toate astea, te afli si in casuta bunicii alaturi de cei dragi, poti zice ca ai o iarna perfecta.
Si pentru ca iarna pentru mine inseamna sa ma cuibaresc intr-un loc moale, pufos am zis sa scriu despre designul care ne tine de cald.
Ai zice ca lucrurile tricotate sau crosetate nu pot duce decat la obiecte simple si banale de design. Si iata ca nu este asa: Heinz Muller si Helena Baita Bueno au demonstrat ca niste culori vibrante si un design minimalist pot fi de mare efect in locuinta ta.
In afara de culorile spectaculoase si de degradeul electric de nuante, se mai pot folosi formele supradimensionate, tot din lana si ele. Impletiturile traditionale se imbina perfect cu materialul cald si volumul dat de firul gros, colorat strident sau dimpotriva, in griuri calde, rafinate.
Dar cum ar fi sa te poti cuibari ca intr-un cocon in fotoliul numit HUSH? Freyja Sewell gaseste o solutie creativa prin care ne putem izola mai mult sau mai putin de oamenii din jur: fie ca suntem la birou, intr-o librarie, intr-o sala de asteptare sau acasa. Tot ce iti mai trebuie este o carte buna si o veioza si gata! Te-ai si retras in intimitate:)
Altfel, am mai gasit niste carpete si covorase din bile impaslite, colorate sau gri, covoare din tuburi cusute intre ele, perne uriase in forma de pietre de rau sau fotolii din lana colorata.
ametitor de superbe
si unele nici nu sunt foarte complicat de facut…
la multi ani!
Wow, ce frumuseti ne aduci in fata ochilor, Ioana draga, eu mor dupa covorul-crengi de copac, oare cum crezi ca e facut? Pare a fi nebunia aceea americana – quilting, sau pernute lungi de pus la usi si ferestre, ce parere ai?
superbe.. ultimul covor este de vis !!
Blanitza, acela e si preferatul meu!! Pare facut dintr-o singura bucata, umpluta pe la capete …. arata iiispititor :)
uite ce am gasit:
http://www.rauserdesign.com/index.php?/projects/redeploy-rug/
http://covermct.wordpress.com/author/covermct/page/35/
super toate! Cred ca acel covor este facut din 2 bucati mari de lana cu vatelina la mijloc si dupa aceea cusute dupa modelul respectiv. Ca atunci cand matlasezi o plapuma. Iar acela gri, cu multe “Y”, e facut in tehnica punto capitone. Am o carte despre asta. Cine e interesat, o trimit cu drag. :)
Doamne ce minunatii! cata inventivitate…
Covorul crengi de copac e realizat din doua bucati de lana impaslita suprapuse, cusute si umplute, dupa care s-a venit cu ata si ac si “s-a trasat” conturul modelului, acele trunchiuri imbinate armonios…se are in vedere ca umplutura sa fie repartizata uniform, sa nu existe intreruperi, goluri in repartizarea ei…exact asa cum se realizau acele plapumi de tara facute manual, umplute cu lana scarmanata la mana…eu asa cred!
La multi ani, tuturor!