O viață fără desert e ca o dragoste fără mângâieri. Întotdeauna știi că lipsește ceva.
Deși iarna visez la sufleu de ciocolată, cu râuri de finețe aburindă, zău că dacă aș mânca așa ceva pe canicula asta aș simți cum se umflă și degetul mare de la piciorul stâng.
Așa că îmi potolesc setea de mângâieri în două feluri. Primul îl banuiți voi – apelez la consort, al doilea ar fi să deschid ușa de la frigider :) și să scot minunăția asta de pahar.
Un desert în trei culori, cu trei arome subtile. Este un desert răcoritor pe bază de lactate . Primul strat de jos, cel verde, este cu aromă de matcha, pudra de ceai verde cu efect antioxidant și reconfortant care ne transpune în surprinzătoarea lume a Japoniei. Cel de-al doilea strat este cu aroma florilor de portocal, un vis al deserturilor arăbești. Cel de-al treilea strat este dulceața de cireșe albe, de pe plaiurile noastre. Cireșele albe completează perfect desertul, prin aroma lor delicată care nu acoperă fragilitatea ceaiului verde.
Iată și ingredientele necesare:
– o cutie cremă de brânză
– un iaurt
– gelatină (3 foi sau praf)
– îndulcitor sau zahăr pudră
– matcha
– apă de flori de portocal
– dulceață de cireșe albe
– esență de vanilie
– 2 boluri
– pahare de șampanie
Foile de gelatină se lasă la înmuiat în apă rece timp de 10 minute. Într-unul din boluri se amestecă crema de brânză cu iaurtul și foarte puțină esență de vanilie. După ce foile de gelatină s-au înmuiat, acestea se storc și se topesc la bain marie amestecând încontinuu. Când sunt topite, gelatina se adaugă peste crema de brânză și iaurt și se amestecă bine. Treptat se adaugă apoi și îndulcitorul. După ce această compoziție este amestecată bine, jumătate din ea se pune într-un alt bol. Acum ar trebui să aveți două boluri cu aceeași compoziție. Într-unul din ele se adaugă o linguriță de matcha (nu așa plină ca a mea, mi s-a părut că am pus prea mult), iar în celălalt bol se adaugă o linguriță de apă de flori de portocal și încă un strop de esență de vanilie. Se amestecă bine cele două compoziții, fiecare in bolul ei.
În paharele de șampanie se adaugă cu lingurița stratul inferior, cu matcha, și se pun la frigider. Compoziția albă (cea cu aroma florilor de portocal) se lasă afară la temperatura camerei ca să nu gelatinizeze prea mult în acest timp si se mai amesteca din cand in cand. După cca o oră, se scot paharele. Deja stratul cu matcha ar trebui să fie cât de cât ferm, nu neapărat perfect închegat, dar suficient cât să nu se amestece straturile. Se pune și al doilea strat cu grijă și se dau iarăși la frigider. La sfârșit se adaugă un strat generos de dulceață de cireșe albe. Yumm!
Sper să-l încercați și să vă placă!
Enjoy!
PS Scuzați calitatea pozelor cu procesul de “fabricare”, le-am făcut noaptea și becul din bucătărie nu mă ajută deloc. Se pare că doar noaptea îmi vin idei de desert :D
Apetisanta reteta! Dar unde pot gasi matcha?
Felicitari ptr reteta aleasa.
Arata de-a dreptul imbietor.
Praful de matcha se gaseste in unele magazine naturiste, gen Plafar.
Foarte apetisant! Cred ca am sa-o incerc si eu …
Ne spui si cantitatile? Te rugaaaam :)
Si…de care branza?
:)) ma bucur ca va place.
@decochic, eu am folosit crema de branza de la hochland, varianta clasic, si un iaurt mic degresat de la zuzu. branza are cam 200 gr si iaurtul cam 140 gr. de obicei folosesc o crema de branza de la exquisa cu 0,1% . cred ca orice marca e buna, doar sa fie simpla. indulcitor efectiv dupa gust, matcha 1 lingurita, apa flori portocal 1 lingurita, esenta vanilie 1 lingurita.
pare absolut delicioasa…..
♥