Bufnițe peste tot: au pornit din camera bebelușului, apoi au ajuns în living și dormitor, în bucătărie și în curte, cu scopul de a cuceri și încânta lumea. Păsările solitare și nocturne (majoritatea, dar există și specii care nu sunt nocturne) continuă să fie în vizorul creatorilor handmade și anul acesta, fiind tot mai prezente în obiectele de decor. Și pentru că sunt atât de iubite, m-am gândit să caut o serie de genul ”știai că…?” despre bufnițe plus o serie de decoruri inspiraționale și obiecte crate cu drag, care sper să vă placă :)
1. Există peste 200 de specii de bufnițe.
2. Bufnițele își pot întoarce capul până la 270 grade.
3. Datorită capacității de adaptare atât la clima caldă cât și la cea rece, bufnița poate fi întâlnită pe întreg globul pământesc, excepție făcând Antarctica.
4. Bufnițele se regăsesc în hieroglifele egiptene, în arta civilizației Maya sau picturile franțuzești.
5. În vechime, folclorul românesc atribuia bufniței rolul de mesager sau vestitor al pădurii. Totuși, acum ea este identificată, în multe culturi, ca aducătoare de ghinion.
6. Este o pasăre impresionantă, care a dat naștere la numeroase povestiri și legende.
Wise Owl Hand Puppet – The Craft Desk; Trei Surori – kition94
Bufnița polară – MiauBoutique; Bufnița polară – AquaGest
Ceas de perete ”Buhuhuuu” – Făcute de mână; Bufniță – MiauBoutique
Set două decorațiuni – Mena; Două bufnițe – lycurycy18
Cană pictată manual – lucici; Suport pentru servirea mesei – Pieces.of.Joy
Bufniță din lemn decorativă – Decorațiuni Lemn; Husă de pernă – At3lier
Multumesc, este foarte frumos articolul, si eu iubesc tare mult bufnitele si este o onoare pentru cuplul meu “Buhuhuuu” sa fie prezent aici!
O bufnita ar zice ” Buhuhuuuu ” … Multumesc Breslo !
Doamneeeeeeeeeee, ce de surori innaripate am :D , una mai faina ca alta! Felicitari creatoarelor de bufnite handmade de pe breslo sau aiurea si scriitoarei de articolas bufnitesc, nici nu stiam ca-s atatea, frumoasele de ele.
Bufnita zaluda va saluta!