Mi-a șoptit o păsărea (pe nume Google :P) că anul ce vine se poartă dragoni. :D
Foarte importanți, când e vorba de dragoni și alte astfel de vietăți, mi se par mie solzii. Sigur, ei pot fi desenați, dar uneori parca e nevoie de mai mult de atât. De aceea, vă voi arăta un mod foarte simplu de a face solzi în relief. Această tehnică poate fi folosită atât la bijuterii cât și la figurine.
Materiale: lut polimeric de culoare închisă (eu am folosit Cernit Glamour Bronze), vopsea metalică (Sakura Gold), lac. Pentru dorsale am folosit lut polimeric translucid (FIMO Effect Orange).
Eu nu am apucat să lăcuiesc dragonașul din aceste poze, pentru că nu se uscase vopseaua complet, dar pentru lăcuire recomand un lac lucios, pentru că cele mate estompează strălucirea maetalică a vopselei. Dacă lacul este foarte dens trebuie întins bine, pentru a păstra vizibil relieful solzilor.
Unelte: obiect cu un cap rotunjit (pensulă/ac cu bulb), pensulă – pentru lăcuit.
Pași:
1. Din lut polimeric facem biluțe. Cu cât biluțele sunt mai mici cu atât va fi nevoie de mai multe.
2. Aplatizăm biluțele între degete sau între deget și suprafața de lucru.
3. Așezăm solzii pe corpul dragonului, unul lăngă altul pe orizontală. Pe următorul rând vom pune fiecare solz deasupra și între alți doi de pe rândul de sub el.
Cel mai bine e să punem solzii pe corp folosind un obiect cu un capăt rotunjit. Dacă îi punem cu mâna sunt slabe șanse să nu stricăm ceva pe parcurs. :P
Dacă dragonul are corpul în curbe e mai bine ca pe interiorul curbei să facem solzii mai mici.
Recomand ca solzii să fie atașați după ce se dă formă capului, altfel s-ar putea să îi presăm cu degetele în timpul manevrării și să nu mai rămână așa în relief până la sfârșit.
4. Coacem.
5. După ce s-a răcit bine, aplicăm vopseaua pe solzi, pentru a-i scoate mai mult în evidență. Cel mai frumos e dacă vopsim solzii doar spre vârfuri, să lăsăm să se vadă în continuare părțile închise la culoare dintre ei. Cel mai simplu este să facem asta cu un marker sau o pensulă tare (sau cu degetul :P).
6. Lăcuim, după ce vopseaua s-a uscat bine.
Spor și înspirație! :D
[[[REMBRANDT]]]
superb! nu inteleg cum ai reusit sa dai efectul de transparenta la aripioarele dorsale si ce anume exact ai folosit ca vopsea si lac.
nebunie:) cata migala:)
@alchemy Multumesc frumos! :D Am folosit lut polimeric translucid pentru dorsale. Am completat articolul cu materialele folosite. Multumesc ca mi-ai atras atentia. :P Cred ca de aici inainte o sa pun mereu poza asa. Pana acum nu am pus pentru ca nu am vrut sa se inteleaga ca trebuie folosite exact aceleasi materiale.
@Ipipura La mine, daca n-ar fi migala, ar fi plictis. :)) :*
Nu serpi? anul dragonului se termina in februarie… Tutorialul de nota 12 ca de obicei!! Felicitari!
Nu cred ca are legatura cu anul chinezesc. :D Multumesc mult!
Maaaama, Alina, ce FRUMUSETE ai facut, fata, minunat ti-a iesit, jos palaria si pentru tuto, e bine ca ne tot impingi de la spate, poate ne-apucam si noi, cele care-admiram, da’ n-am facut inca un pas hotarat, par exemple moi:) M-am dotat, am luat lut cu uscare la aer, culori acrilice, lac, si toooot astept sa-mi dea cineva un branci sa m-apuc de ceva deco pour mon sapin!!!
multumesc frumos pentru precizarile facute
Oau cum arata! Am ramas cu gura cascata, la propriu.
foarte tare si frumos, imi place de numa, bravo ptr rabdare
Va multumesc frumos, fetelor! :D
Gabitza, lutul cu uscare la aer e destul de diferit fata de cel polimeric, dar are avantajele sale, ce-i drept. :D Poate faci ceva pentrul concursul nou. :D Avand in vedere ca e lut cu uscare la aer, poate chiar ceva clasic. :D Multumesc mult pentru cuvinte! :*