Pentru artizani sau pentru cei ce vor să facă multe cadouri deosebite nu e niciodată prea devreme să se pregătească pentru o sărbătoare. :D
Așadar, vă voi prezenta un mod de face ceva drăguț de agățat în brad, din lut polimeric.
Materiale necesare: lut polimeric (alb transparent, culoarea pielii, galben, alb mat, negru), ac cu cap, șnur.
Materiale opționale: vopsea metalică, sclipici.
Unelte: cutter, ac, folie aluminiu.
Pași:
1. Dintr-o bucată de lut polimeric alb transparent (cam o dungă de FIMO) modelăm întâi o formă aproximativ circulară.
2. Din acea formă circulară facem ceva ca un vas sau ca o jumătate de coajă de ou, pe care o vom numi de acum “încăpere”. :P
3. Tăiem marginea încăperii cu un cutter, pentru a-i da un aspect mai finisat. Dacă vă place netăiată, o puteți lăsa așa.
4. Facem o mică sferă tot din alb transparent și o lipim în partea de sus a încăperii. De aici vom agăța ornamentul, iar sfera are rolul de a da un plus de grosime zonei în care va fi înfipt acul.
5. Trecem un ac prin sferă (un pic turtită acum) și încăpere.
6. Amestecăm culoarea pielii, cu un pic de galben și poate și cu un pic de alb, dacă simțiți nevoia, pentru a obține un galben mai potrivit pentru culoarea paielor.
7. Din această culoare facem șerpișori, cât de subțiri putem, și un ”pat”.
8. Tăiem șerpișorii în unii mai scurți. Cu aceștia acoperim ”patul”. Important este cum se vede pe margini.
9. După ce am terminat de lipit paiele, facem o adâncitură în mijloc.
10. Din puțin alb mat modelăm o bucată subțire, pe care o punem peste pat ca pe o păturică.
11. Din culoarea pielii facem o sferă mică și o formă mai alungită, capul și corpul pruncului, pe care le unim.
12. Dintr-o bucățică de alb mat facem un scutecel subțire și pătrat, în care înfășăm copilașul, pe care îl așezăm în pătuț.
13. Îi facem copilașului ochișori și guriță, cu un ac.
14. Așezăm pătuțul în încăpere.
15. ”Aruncăm” niște paie și pe lângă pătuț. :P
16. Facem doi mielușei, după cum am învățat în tutorialul de aici. Eu am ales să nu le mai fac și picioare de data asta, pentru că oricum trebuie făcuți culcați. :D Pentru mileușei avem nevoie tot de alb transparent și culoarea pielii. Eu am folosit doar alb transparent, dar ar fi bine să amestecăm alb transparent cu un pic de alb opac, altfel mielușeii nu se văd destul de bine. ;)
17. Nu uitați să le faceți ochișori. :P Puteți folosi lut polimeric negru, ca mine, sau puteți să îi pictați/desenați, după coacere.
18. Puneți și mielușeii în încăpere.
19. După cum observați, încăperea stă puțin turtită. O puteți coace așa dacă vă place. Dacă o vreți mai înaltă, puneți în ea un ”stâlp” din folie de aluminiu în timpul coacerii, atât de înalt cât vă place.
20. Coacem. Aveți grijă să nu coaceți prea mult, pentru că la alb transparent se cunoaște orice arsură, oricât de mică.
21. După ce se răcește, punem acul și facem bucla.
22. Legăm șnurul. Eu am avut noroc să am un șnur cerat argintiu (pe care nu credeam că îl voi folosi vreodată, pentru că zgârie:P), așa că șnurul, acul și vopseaua decorativă s-au potrivit de minune.
23. Puteți decora exteriorul încăperii cu desene, sclipici, vopsea metalică, orice vă place. Eu am ales să-l las așa, pentru că se vede foarte frumos când trece lumina prin peretele încăperii. Și cred ca o să arate minunat dacă decorațiunea va fi pusă în pom lângă un beculeț de instalație. :D
Dacă vreți să faceți mai multe, puteți folosi teme diferite. De asemenea, cred că ar arăta foarte bine unele abstracte, în care ”coaja de ou” să fie decorată în interior cu diverse materiale, poate cu unele naturale (din lemn, frunze, crenguțe, fructe uscate etc.).
Sper să vă placă și să vă fie de folos! :D
Puteți lăsa orice întrebări la comentarii.
Spor și inspirație!
[[[REMBRANDT]]]
Deosebit! Bravo :)
Felicitari ! O idee minunata si luminoasa :).
arata minunat!