Pe măsură ce încerc să elimin minunatul pui cu hormoni din alimentație, găsesc noi moduri în care să introduc carnea de curcan. O rețetă care mi-a devenit repede foarte dragă este friptura de curcan cu pesto și roșii uscate în ulei de măsline.
Așa că iată cum stă treaba:
– piept de curcan
– ceapă
– pesto de busuioc
– roșii uscate în ulei de măsline
– usturoi
– supă
Tăiem pieptul de pui în felii subțiri, un pic mai groase decât cele pentru șnițel și le condimentăm cu sare, piper și eventual mirodenii pentru carne de pasăre.
Tăiem ceapa rondele și o așezăm în tava unsă cu puțin ulei de măsline. Fiecare felie de piept o alintăm frumos cu câte o linguriță de pesto, și încercăm să-l întindem bine pe suprafața feliei de curcan. Apoi așezăm feliile în tavă peste rondelele de ceapă.
Tocăm mărunt roșiile scoase din borcan și punem câte puțin pe carnea de curcan. Aruncăm în tavă și câțiva căței de usturoi. Apoi mai punem puțină supă în loc de apă și dăm tavă la cuptor.
Eu de obicei păstrez la congelator supă de pui, în pahare de plastic sau tava de cuburi de gheață și le pun la friptură în loc de apă. Când friptura este gata, după cuptorul fiecăreia, acoperim tava cu folie de aluminiu și o mai lăsăm așa 10 minute (cu focul stins).
Iese o minunăție de friptură, absolut delicioasă și fragedă.
Noi am servit-o cu salată de varză roșie, amestecată cu ceapă roșie, semințe de fenicul și caju.
Poftă Bună!
vai, imi lasa gura apa :))
Delicios… Cam la cate grade ai pus cuptorul?
Ma bucur ca va place! L-am lasat la foc mic spre mediu. Cuptorul meu e antic si nu arata gradele :))))
Nu-i nimic, am inteles ideea :) Multumesc mult de tot!
iata o dovada ca nu e nevoie de cuptoare sofisticate ca sa gatesti la superlativ, felicitari!
[…] http://blog.breslo.ro/curcan-cu-pesto-si-rosii-uscate […]