Desi au trecut sarbatorile de iarna si ne apropiem de primavara (speram noi), nu am putut ramane indierenti in fata tutorialului oferit de Alexandra de la DichisShop.
DichisShop a creat un suport de lumanari, la care a adaugat trei ingerasi din traforaj. Procesul este mult mai complicat, de aceea va lasam sa va delectati cu acest tutorial profesionist. Pentru mai multe produse, va invitam sa vizitati si magazinul ei >> Magazin DichisShop
Enjoy!
______________________________________________________________
In perioada Sarbatorilor am lucrat intens si am pregatit nenumarate decoratiuni, dar am reusit sa „fur” cateva clipe din timpul pretios al fotografului meu sot si sa imortalizam cateva momente din procesul de creatie al suporturilor de lumanari cu ingerasi din traforaj, care au fost pe de alta parte si vedete la Concursul de Craciun, organizat de Breslo anul acesta.
Cu aceasta ocazie, din partea DichisShop, va multumesc pentru premiul acordat si felicitam maiestuoasa cescuta castigatoare de la BoehemianFlow!
Avand in vedere faptul ca sunt nenumarate forme/modele din lemn traforat in magazinele de furnituri, tutorialul pe care l-am prezentat mai jos poate fi folosit ca sursa de inspiratie in proiecte unice, pe care le puteti adapta nevoilor dumneavoastra.
Materiale folosite:
⦁ Figurina din lemn (ingeras) cu model floral.
⦁ Culori acrilice (alb, auriu si auriu antic)
⦁ Fasie de carton (pentru baza in care se pune lumanarea)
⦁ Banda de iuta
⦁ Dantela cu colturi simetrice
⦁ Adeziv (eu am folosit adeziv pentru materiale textile, silicon si adeziv de la BIC)
⦁ Sclipici (alb si auriu)
⦁ Margele decor
Pasul I
In primul rand am ales auriu antic deoarece modelul interior ma ducea cu gandul la fier forjat, iar exteriorul figurinei l-am colorat cu alb mat (pe partea din spate) pentru a evidentia culoarea din interior si auriu deschis (pe partea din fata) . Am colorat ambele fete pe rand cu fiecare culoare, asteptand sa se usuce pentru a nu se amesteca.
Pasul II
Pe partea din spate unde marginea este alba, am folosit sclipici alb pentru cununa din partea de sus.
Iar pe partea din fata am folosit sclipici auriu – in ton cu nuantele folosite in rest.
Am lasat sa se usuce bine formele si am inceput sa lucrez baza pentru lumanare.
Pasul III
Am lipit o fasie de carton (gros dar nu rigid – eu am folosit de la hartie igienica pentru ca avea dimensiunea potrivita, dar in proiectul cu clopotei mi-a trebuit unul mai mare) formand un cerculet – care trebuie sa fie mai mare decat circumferinta unei lumanari tip pastila, pentru ca vor mai fi adaugate materiale care vor ajusta din dimensiunea interioara finala.
Pasul IV
Pe cerculetul din carton am lipit o panglica din iuta, dupa care am masurat dimensiunea pentru panglica dantelata , am taiat-o si am colorat-o cu auriu inchis. Culoarea initiala a dantelei era alb si am dat 2 straturi pe fata si 1 strat pe spate pentru uniformizare, dar folosind culoare acrilica cred ca se poate colora fara probleme si pe alte nuante. Am lasat panglica sa se usuce (dar nu de tot pentru ca sa nu devina rigida)
Pasul V
Atata timp cat dantela mai este flexibila si nu se mai ia culoarea prea tare de pe ea (acesta a fost un pas care mi-a stricat si mie prezentarea foto pentru ca m-am murdarit mai mult decat ma asteptam – ca nu lucrez cu manusi – dar se spala cu diluant), m-am incumetat sa o lipesc pe cerculetul pregatit, apoi am lasat sa se usuce.
Pasul V
Dupa ce am lipit un cerculet din carton in partea de jos a suportului, m-am folosit de cateva margelute de polyester pe care le-am decorat in culori asortate cu restul decoratiunii si le-am prins cu lipici in partea din fata.
Pasul VI
In final, dupa ce am trecut prin tot acest lung sir de murdarit, lipit, asteptat, uscat, etc. am prins ingerasul in partea din spate a cerculetului (acolo unde se imbina panglicile) – cu pistolul de lipit cu silicon, pentru ca se manevreaza mai repede.
Tipsuri (sau mai bine zis Fixuri personale)
*Am folosit adezivul (in detrimentul siliconului), pentru ca se lucreaza mai „curat” si se preteaza mult mai bine la lucrari fine si micute.
**In conditiile de la prima steluta, am binevoit sa fac mai multe suporturi in acelasi timp ca sa nu am timpi morti intre o uscare si alta, dar mai ales si ca sa nu uit de ce m-am apucat (de ex. Dantela se lipeste cand inca este flexibila)
***Panglica de iuta, fiind dificil de manevrat, am prins-o pe suport cu adeziv BIC, si acolo unde se imbina am pus adeziv pentru textile, ca sa fiu sigura ca nu se mai desface niciodata. Bineinteles ca am imobilizat-o cu agrafe de birou pana s-a lipit.
****Sistem de prindere – ingerasii i-am prins cu pioneze pentru ca aveau gaura in partea de sus la coronita, dar mi-a zburat sclipiciul din aceasta cauza – ei fiind conceputi pentru a fi pusi pe masa (de asta am colorat si fata si spatele in culori diferite), dar clopoteii au avut ata de agatat.
Clopoteii i-am decorat in mai multe nuante, pentru ca ei sunt simbolul veseliei, si nu avea rost sa folosesc tot aceleasi culori ca la ingerasi, pentru ca ar fi devenit plictisitor.
Daca v-a inspirat tutorialul si vreti sa vedeti ce creatii frumoase mai face Alexandra, va invitam in magazinul ei >> Magazin DichisShop
Multumesc pentru publicarea tutorialului :) Sper sa va inspire si va doresc mult spor si la cat mai multe idei!
Foarte frumosi ingerasii!