Cum arata atelierul Soutacherie?

Soutacherie este o mică afacere de familie: mama mea şi sora mea crează bijuteriile iar eu mă ocup de restul – fotografii, administrarea magazinului, comunicarea cu clienţii, livrări etc”

DSC_1219

 Numele magazinului vine de la “soutache”, un material drag lor pe care îl folosesc foarte des. Soutache-ul este un fir textil foarte îngust, împletit din mătase sau bumbac. Foarte popular pentru broderii, în special în secolele XVIII şi XIX – gândiţi-vă la uniformele militare ale vremii.

DSC_1227

În ultimii ani, soutache-ul a revenit în modă ca materie primă pentru bijuterii. Este un material foarte versatil, poate fi înfăşurat în mai multe straturi în jurul unor mărgele sau pietre preţioase pentru a crea nişte piese foarte spectaculoase.

7

8

 Majoritatea bijuteriilor soutache sunt sofisticate, perfecte pentru ocazii speciale însă nu foarte uşor de purtat. Aici intervine talentul Soutacherie: vor să aducă soutache-ul în lumea bijuteriilor de zi cu zi. În creaţiile lor veţi întâlni influenţe din diferite stiluri: urban, etnic, hippie, tribal. Şi nu s-au oprit la soutache, le place si să experimenteze cu materiale si tehnici noi, nu le e frică de culori sau combinaţii neobişnuite.

14197791693054507-item

De multe ori refolosesc părţi din bijuterii (vechi sau noi – se întâmplă să cumpere bijuterii doar pentru a le dezmembra) şi nu se limitează la furniturile tradiţionale. Dacă ceva le atrage atenţia sigur îi vor găsi o întrebuinţare în bijuteriile lor (de exemplu nasturi, catarame, lână de tricotat, baticuri).

9

10

Atelierul se afla în Bucureşti, într-un apartament de bloc. Aici au adunat cu timpul o grămadă de materiale: fire soutache, panglici, şnururi, lanţuri, mărgele de toate formele şi culorile, pietre semipreţioase. Atelierul ideal pentru ei este acasă unde pot lucra oricând inspiraţia apare. Le-ar plăcea însă să aibă mai mult spaţiu unde să se poată înşira în voie toate mărgelele, uneltele şi ideile.

1

2

6

 Işi găsesc inspiraţia in modă, artă şi design (fie ele moderne sau tradiţionale) şi în general pe internet – printre sursele lor se numără diverse bloguri de fashion, pagini de facebook, pinterest.

3

4

5

 “Mama lucrează de multe ori în faţa televizorului şi alături de laptop. Când nu lucrează la bijuterii, experimentează în bucătărie diferite reţete (suntem foarte norocoşi – e în bucătărie la fel de talentată ca şi în atelier). Când se relaxează bea o cafea, mănâncă ceva dulce sau îşi îngrijeşte orhideele.”

11

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *