Cum arata atelierul Nicomade ?

Atelierul Nicomade este un atelier al spiridușilor, așa cum îi place Nicoletei să-l numeasca, și se regăsește la ea acasă, într-un apartament din București, în cadrul căruia a ales să se desfășoare, acaparând sufrageria și balconul, adică cele mai luminoase și spațioase zone ale casei.

Nicoleta_Stoian

Atelierul_nicomade_3

Mini atelierul de acasă a suferit multe modificări. Inițial, se rezuma doar la masa unde era și calculatorul. Avea doar câteva unelte și câteva pachețele de lut polimeric, însă, pe măsură ce a trecut timpul, a apărut un întreg dulap special creat pentru a-și depozita materialele, o mașină de cusut, nevoia de a lucra la lumină naturală și de a separa momentele în care lucrează, de cele în care răspunde mesageriei electronice, sau alte activități legate de calculator.

Atelierul_nicomade_8

Astfel că, atelierul se împarte în două zone unde își desfășoară activitatea: masa unde are calculatorul, și unde savurează mici gustări și cafeaua de dimineață, răspunde mesageriei electronice, și zona din balcon, unde are multă lumina naturală, și unde își aduce uneltele și restul accesoriilor de care are nevoie pentru a modela lutul.

Atelierul_nicomade_11

Atelierul_nicomade_20

Folosește cel mai des lutul polimeric și cutter-ele, dar și alte unelte special create pentru lucrul cu lutul. Uneori, când nu are la îndemână uneltele potrivite, mai improvizează din ce găsește pe masă, și astfel, scobitorile și acele de cusut se dovedesc a fi tocmai bune.

Atelierul_nicomade_4

Atelierul_nicomade_7

“Cum balconul este principala zonă unde lucrez, am ales să mă înconjor de obiecte dragi mie, care sunt, atât obiecte lucrate și dăruite cu drag de colegele din comunitatea handmade, cu care am creat legături speciale, mesaje scrise pe care le-am primit de la ele, dar și câteva obiecte care sunt rodul celorlalte pasiuni ale mele: terariile, florile în general, și plantele suculente și lavanda, în mod special.”

Atelierul_nicomade_10

Atelierul_nicomade_9

Atelierul_nicomade_19
Nicoleta se lasă inspirată de propriile pasiuni, de culorile jucăușe, de personajele drăgălașe și expresive, de natură și de oamenii dragi.
Cele mai dragi obiecte create până acum (portretele de familie), sunt inspirate de ideea de familie.

Atelierul_nicomade_5

Atelierul_nicomade_6

Atelierul a început să fie cam neîncăpător, pentru că spațiile de depozitare deja sunt folosite la maximum, și i-ar plăcea să poată transforma balconul într-o mini terasă, cu o măsuță de cafea, unde să poată citi o carte, și pentru atelierul său să aibă o cameră special dedicată lui.

Atelierul_nicomade_12

Atelierul_nicomade_13
Când vine vorba de a visa la un loc mai bun: “Îmi doresc tare mult să am atelierul situat la mansarda unei case vechi, cu geamuri mari, într-o zonă de munte, cu o grădină plină de flori și verde cât vezi cu ochii, și în micile pauze, să pot ieși și să mă pot bucura de natură și aer curat, de o tură cu bicicleta.”
Cu toate astea, e fericită cu spațiul pe care l-a creat, pentru că îi dă o stare de bine și o ajută să intre în starea necesară pentru a modela.

Atelierul_nicomade_14

Atelierul_nicomade_15

Atelierul_nicomade_16

E o iubitoare de cafea și ceai, și îi place să le savureze în timp ce lucrează. Mai face și mici pauze de ceva dulce, un fruct sau puțină mișcare, pentru a-și îndrepta spatele și dezmorți picioarele. Pe fundal îi place să asculte muzica preferată, care este ingredientul final pentru a se crea atmosfera necesară de lucru.

Atelierul_nicomade_18

Atelierul_nicomade_23

“Ajutoarele mele sunt spiridușii. Unul dintre ei este prietenul meu, care, atunci când are timp, se ocupă cu CTC-ul, mă ajută cu sfaturi când sunt într-o dilema de natură tehnică și este om de bază când volumul de muncă mai puțin creativă, este mai mare decât de obicei.
Alți doi spiriduși, sunt chiar mâinile mele, fără de care nu s-ar putea întâmpla nimic. :)”

Atelierul_nicomade_28

16 Comments

 1. Iti multumesc inca odata pentru invitatie si articol, Iulia! :)

  November 2, 2014
  Reply
 2. Bravo, superb atelier.
  Nu am decat cuvinte de lauda si apreciere maxima.
  Felicitari Breslo, felicitari creatoarei. Ma simt mandra cand vad asa atelier frumos pentru ca si eu ma stradui sa fac ceva de genul asta.

  November 2, 2014
  Reply
 3. mooooorrrrrr dupa vulpitele Nicoletei, felicitari si spor la lucru si vanzari!

  November 2, 2014
  Reply
 4. Arttime said:

  Foarte frumos! Mult spor si insipratie in continuare! :)

  November 2, 2014
  Reply
 5. Va multumesc foarte mult! :) Ma bucur mult ca va este pe plac micul meu spatiu creativ.

  November 2, 2014
  Reply
 6. merica said:

  Ce dragut, imi place f mult micul tau atelier. Spor si sper sa ti se indeplineasca visul :)

  November 3, 2014
  Reply
 7. ralooland said:

  Felicitari, Nicoleta!
  Ai un spatiu de lucru mic, insa plin de personalitate si de lucruri dragi tie. (Am observat ca pastrezi cu drag si bufnita Wassupbrothers printre comori).
  Iti urez sa creezi aici lucruri la fel de extraordinare ca pana acum! Imi plac grozav de mult creatiile tale!

  November 3, 2014
  Reply
 8. SEA-Design said:

  Arata foarte frumos atelierul tau! Mai vazusem eu pe Facebook cate o poza, dar nu aveam imaginea totala, acuma ca il vad pe tot, parca e si mai frumos, si mai de vis. Iti doresc succes sa ti se implineasca visul, sa ai un atelier numai al tau, intr-o zona linistita de munte. Pana atunci insa ti-ai creat o oaza de liniste, as putea spune aproape perfecta.

  November 3, 2014
  Reply
 9. MiauBoutique said:

  Nu conteaza ce marime are, impotant este sa fie pe placul tau si sa ai inspiratie.
  Bravo tie si spiridusilor, pupam :*

  November 3, 2014
  Reply
 10. monel said:

  E minunat atelierul tau! Mic, dar plin de lumina si personalitate. Iti doresc spor la lucru si sa ne incanti in continuare cu frumusetile create de tine!

  November 3, 2014
  Reply
 11. @ralooland – Iti multumesc foarte mult! :) Asa-i, este micut dar am incercat sa-l inveselec. Bufnita de la Wassuprbrohters sta si ea la loc de cinste, asa este. :) Imi place foarte mult Olga si ceea ce creeaza. Iti multumesc foarte mult pentru urari si spor mult si inspiratie iti doresc si tie! :)

  @SEA-Design – Andreea, esti draguta ca de obicei. Iti multumesc foarte mult pentru urari! Sper sa indeplineasca visul cat mai curand, foarte tare imi doresc sa locuiesc si sa creez in mijlocul naturii.

  @MiauBoutique – Asa este, Neli! Iti multumesc mult! Imbratisari si spor mult si de la mine!

  November 3, 2014
  Reply
 12. Iti multumesc mult, Monel! Sunt tare curioasa cum arata atelierul tau, recunosc. :D De cand te-am descoperit, iti vizitez aproape zilnic magazinul. Spor mult si inspiratie iti doresc!

  November 3, 2014
  Reply
 13. GabyS said:

  Ce poveste frumoasa! Felicitări, Nicoleta! Se simte pretutindeni amprenta spiriduşilor :) !

  November 3, 2014
  Reply
 14. AndresDesign said:

  So cute, Nico! Multa inspiratie in continuare!

  November 5, 2014
  Reply
 15. @GabyS – Iti multumesc mult, Gabi! :) Hehe, i-am scapat de sub control. :P
  @AndresDesign – Iti multumesc, Andreea! :) Spor si inspiratie iti doresc si tie!

  November 5, 2014
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *