Cum arata atelierul MaawCraft ?

Atelierul Maawcraft nu se rezuma la o singura încăpere. Nu este definit ca fiind o încăpere care cuprinde toate ustensilele necesare efectuării procesului de creaţie, ci mai degrabă un loc interschimbabil, care ii ofera inspiratie, dar în acelaşi timp comfort şi condiţii minime de lucru. “Atelierul” acesta poate însemna garajul sau masa din curte unde poate tăia si suda obiectele din metal, sau cea din cameră, bine iluminată de o lampă, unde poate picta si lucra obiectele în detaliu, o bancă într-un parc, o pătură pusă pe jos, casa altora şi tot aşa…

P4-1000px

“Am absolvit Liceul de Arte din Bucureşti ca mai apoi să îmi continui studiile în Peisagistică. De mică am învăţat despre estetică şi compoziţie iar pe parcurs mi s-a declanşat o dependenţă de natură sub toate formele ei.
Faptul că locuiesc în capitală de când mă ştiu mi-a dezvoltat o nevoie accentuată de a mă detaşa de mediul urban, astfel găsindu-mi refugiul în natură. Natura este reinterpretată în obiecte prin formă, cromatică, materiale utilizate etc. Datorită acestui fapt, chiar şi atelierul este unul neconvenţional.”

P3-1000px

Artista noastra lucreaza cu orice material ce o inspiră pe moment: lemn, metale reciclate, fire de tricotat, lut etc, iar uneltele implicit diferă de la un material la altul: de la andrele si croşete, la patenţi, bormaşini şi aparate de sudură.
Fiecare proces este diferit. Spre exemplu tricotatul hăinuţelor sau obiectele sudate implică foarte multă atenţie şi concentrare, dar are şi momente în care vrea să se distreze, fără să se gândească prea mult la “produsul finit” şi atunci pune mâna pe o bucată de lut, sau se apucă să picteze.

P2-1000px

Pe timp de iarnă se baricadează în casă la căldură, unde este înconjurată de cărţi, idei schiţate, obiecte vechi, cele 6 pisici si brazii care se văd pe geam. Cât e cald afară se schimbă toată povestea..încep să apară în peisaj copacii dragi ei din curte, cei doi câini, broasca ţestoasă care iese din hibernare, familia care forfoteşte in jur etc.
Inspiratia vine din dragostea pentru natura cu formele şi muzica ei, obiceiurile culturale ale diferitelor popoare.
Asa că, daca ar fi sa numeasca un atelier ideal, visează la unul in creierii muntilor, unde sa isi poată potoli setea de natura, proprie unui ” nature junky”.

P1-1000px

Placerile vicioase sunt alimentate de mirosul de cafea proaspăt făcută şi o ţigară. Muzica este nelipsită şi ea, atunci când este posibil.
Animalele sunt singurele vietăti pe care le acceptă ca asistenti în timpul creatiei, dupa cum observam si in imaginile surprinse din atelier : )

5 Comments

  1. ahandmade said:

    6 pisici ???? Felicitari ! Se potriveste aia cu “I’m the proud pet of 6 cats”.

    February 23, 2014
    Reply
  2. elesta said:

    Wau, ce coltisoare de vis,ce inspiratie! Si inca un artist cu pisici in suflet, e un mister in care vreau sa intru!:)

    February 23, 2014
    Reply
  3. <3 <3 <3 …de la fericita posesoare a unui tanc marca Maawcraft

    February 23, 2014
    Reply
  4. BohemianSin said:

    e musai sa vedem si picturi/desene in magazin!arata minunat!si pictura ce o zaresc in fotografii si magazinul si atelierul!

    February 23, 2014
    Reply
  5. eram sigura ca artistul din spatele magazinului e de sex masculin :)

    February 25, 2014
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *