Cum arata atelierul KLRHandmade ?

KLRHandmade a luat nastere din dorinta de a face ceva “constructiv” in timpul liber. Indemanarea a prins-o in copilarie de la painti, cand pe mama o vedea facand mileuri, caciuli, fulare, iar pe tata lucrand la traforaj, facand castele, veioze, aplice  si alte lucruri minunate.

52132

52142

“Tot timpul ma gandeam ca as vrea sa am si eu un talent… ca mi-ar placea sa pictez… sa creez. Pana cand (prin 2009) am zis sa incerc, sa vad ce iese si au iesit cateva tablouri nu foarte rele. Am continuat si am inceput sa studiez mult pictura, tehnici, etc. Tablourile deveneau tot mai frumoase, deja aveam comenzi ! Toate bune si frumoase, pana cand s-a nascut Natalia- o minunatie de fetita ! Pictam cand dormea ea, dar era destul de complicat- uleiurile miroseau prea tare. Asa ca (la indemnul surorii mele) am inceput sa caut pe internet ce as putea sa creez fara sa pun in pericol sanatatea micutei- si de aici a inceput nebunia- cercei, bratari, coliere, diverse ornamente, marturii si tot cautand idei am descoperit cutiile din lemn decorate manual- dupa ce am decorat-o pe prima am zis “Gata !” asta e ceea ce imi place. Si cum intre timp a venit pe lume si Izabela- la fel de adorabila ca si surioara- am renuntat aproape de tot la pictura (pentru o perioada) si continui cu crearea de bijuterii si decorarea cutiilor din lemn- pe unele aleg sa le pictez in acril (din dragoste pentru pictura) ❤.”

52130

Pentru moment micul “atelier” este amenajat acasa. Magia se intampla intr-un colt al camerei sale, foarte bine organizat si luminos.Visul sau este sa aiba un atelier unde sa poata sa creeze mult mai multe produse handmade. “M-a inspirat un spatiu pe care l-am descoperit intr-o vacanta- la parter era expozitia cu vanzare iar la etaj era atelierul- un loc foarte prietenos, intr-o casa veche, boema. Sunt convinsa ca prin multa munca, seriozitate si un strop de noroc- voi ajunge acolo intr-o buna zi 😉. Pana atunci dezvolt aceasta pasiune in aproape tot timpul liber pe care-l am. Si imi hranesc sufletul cu fiecare produs care prinde culoare, din dragoste pentru Handmade.”

52134

52131

Inspiratia e in tot ce are in jur: florile din gradina, pasarile care sparg linistea ce o inconjoara (locuieste intr-o zona destul de linistita- langa Bucuresti). O inspira muzica pe care o asculta cand creeaza, si bineinteles, o inspira desenele animate la care se uita “pisicutele” ei (care si ele sunt o sursa de inspiratie).

52133

52136

De obicei prefera sa lucreze singura, dar in unele situatii timpul nu este prietenul ei. Cand isi da seama ca nu poate termina o comanda la timp, apeleaza la ajutorul sotului sau al mamei (daca se nimereste sa fie in vizita). Accepta ajutorul lor doar in faza de pregatire a produsul ce urmeaza a fi decorat- prefera ca decorul sa il faca doar ea.

52137

52138

Pentru ca produsele sa reziste cat mai mult in timp- fiecare zona ce nu va fi decorata este tratata cu bait – procedeu ce poate dura si 30 de minute la cutiile mari. Dupa uscare se trece la decorarea/pictarea propriu-zisa – o adevarata relaxare pentru suflet ! Niciodata nu stie cum va arata un produs nou pana la final ! Incearca mai multe variante, asorteaza, probeaza, cauta accesorii si decoreaza fiecare produs ca si cand ar fi pentru ea. Iar la final cere parerea celor din jur. Fetita cea mare (3 ani) vine mereu si spune “Wow ce cutie frumoasa ! E pentru mine ?”. Urmeaza sedinta foto in care produsul e vedeta si gata ! Incarca poza pe internet si isi astepteapta cuminte clientii. Mare parte din creatie se intampla in special seara/noaptea, cand fetitele dorm.

52139

 

52141

One Comment

  1. k said:

    Frumos

    January 17, 2016
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *