Cum arata atelierul innette?

Gradinuta innette ne e deschisa pe tot parcursul anului si ne imbie de fiecare data cu parfumul florilor pline de viata si culoare.

Atelierul de creatie al minunatiilor se situeaza in municipiul Ramnicu Valcea si este amenajat intr-una din camerele apartamentului in care locuieste artista Denisa Coteanu. Cea mai mare parte a timpului Denisei este alocat intretinerii gradinutei, petala cu petala.

 Creatiile sale sunt realizate din lut polimeric si abordeaza cu precadere motivelele florale. Fiecare piesa este unicat, astfel bijuteriile se disting atat prin designul original, cat si prin tehnica de executie de inalta calitate si atentia deosebita acordata detaliilor. In realizarea acestora nu sunt folosite matrite, mulaje sau vopseluri, acestea fiind modelate exclusiv cu mana. La modelarea acestora se foloseste de cateva unelte simple de lemn, precum si de un cutter, o lama, un ac si o scobitoare.

Atunci cand lucreaza ii place sa fie inconjurata de lucruri dragi, cu valoare sentimentala, pe care fie le-a primit, fie le-a achizitionat in timp. In aceasta categorie se inscriu un set de pernute realizate manual, un tablou pictat de un pusti de 10 ani, un print al unei fotografii artistice daruit de o prietena draga, etc. Pe langa acestea se mai adauga si creatiile proprii, nelipsite de pe biroul unde lucreaza, care o inspira si pe care le considera reprezentative pentru o anumita etapa a evolutiei sale artistice.

Inspiratia e evident provenita din natura, dezvoltand in timp o adevarata slabiciune pentru modelele florale. I se intampla de asemenea sa-i vina o idee ascultand o anumita melodie, sau pur si simplu experimentand o anumita stare de spirit.  Gaseste totodata o adevarata provocare in a concepe o lucrare pornind de la ideile si indicatiile clientului.

 Atelierul ii ofera o atmosfera de intimitate si lumina necesara “cresterii” floricelelor. Compartimentarea e foarte buna, dar s-ar bucura in schimb daca spatiul ar fi ceva mai mare si daca ar fi doar al ei, deoarece momentan locuieste in chirie.

Pe viitor se vede stabilita la casa ei, unde sa aiba mana libera in amenajarea unui atelier in mansarda, luminat natural si bine aerisit pe care sa il utileze cu toate cele necesare in activitatea sa. Aici nu ar trebui sa lipseasca un mic patut in care sa se relaxeze si o conexiune buna la internet.

Ultimele 3 poze reprezinta organizatoarele cu snururi, ate, accesorii, etc, de care se foloseste in confectionarea bijuteriilor, dar si organizatoarele in care isi tine creatiile finalizate. Toate acestea se gasesc intr-un sifonier incapator.

Artista recunoaste faptul ca tine la anumite tabieturi cand vine vorba de lucrat in atelier. In mod obligatoriu isi incepe diminetile la plansa de lucru cu o cana generoasa de ceai pe care o savureaz in timp ce-si verifica posta electronica.

Pe lista de prioritati de viitor se afla si animalutele de companie.

 

 

 

7 Comments

  1. Felicitari pentru articol si nu in ultimul rand, artistei! Dintotdeauna am apreciat creatiile ei minunate, rabdarea si pasiunea care-si lasa amprenta in fiecare floricica modelata! :)

    October 20, 2013
    Reply
  2. foxyilina said:

    Minunate lucrusoare faci! Mult succes in continuare!

    October 20, 2013
    Reply
  3. innette said:

    Multumesc Juli pentru articol, dar si voua fetelor pentru aprecieri. Va pupacesc!

    October 21, 2013
    Reply
  4. DanaH said:

    Senzationale florile, atata atentie la detaliu. Mult succes in continuare!

    October 21, 2013
    Reply
  5. IrisBijoux said:

    Felicitari, Denisaaa :) Ma bucur enorm ca am avut ocazia sa iti vad minunatiile! Multa creativitate in continuare! :*

    October 21, 2013
    Reply
  6. blanitza said:

    Creatiile Innette sunt delicioase si-atat de fin lucrate, am vazut de-aproape o minunata brosa, care-i de altfel si bijuteria mea preferata, si-atunci cand o port, parca am primavara la rever, mult succes in creatie, Denisa!!!

    October 22, 2013
    Reply
  7. innette said:

    Multumesc mult fetelor! Ma bucur nespus ca va plac lucrarile mele :*

    October 24, 2013
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *