Cum arata atelierul ARMURA ?

Atelierul Iulianei se situează într-o garsonieră din centrul Clujului, care servește și drept cuibușor de nebunii pentru ea și soțul său.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Când vine vorba de uneltele de care se folosește pentru a da viață ideilor sale, Iuliana e cât se poate de sinceră: “Dacă aș sta să le înșir pe toate probabil v-ați plictisi, cel mai des mâinile și mașinile de cusut. Materialele pe care le iubesc sunt pânza de bumbac și tricotul.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atunci când lucrează, cele mai dragi obiecte ii sunt ustensilele cu care lucrează, dar ii place să aibă prin preajma sa cărțile de modă sau de artă din care se mai inspira.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Până acum nu am vrut să recunosc, dar pe masură ce lucrez mai mult, îmi dau seama că cel mai mult mă inspiră persoana mea, în sensul în care sunt foarte subiectivă în procesul de creație și creez practic pe gustul meu, abia apoi îmi dau seama. Sper că hainele pe care le fac să ajungă la persoane cu gusturi asemănătoare cu ale mele. În rest surse de inspirație sunt peste tot, în ultima vreme mă inspiră cel mai mult pictorii (am pornit să fac câte o miniserie inspirată de diverși pictori, sunt la al treilea pictor acum și lucrez la o serie inspirată dintr-un al patrulea pictor, care va fi gata în curând).”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deși consideră că lucrurile care nu ii plac in atelierul său le cam depașesc pe cele care ii plac, momentan e mulțumită de ce are și îi place foarte mult că atelierul e instalat în aceeași cameră in care si locuieste, fiind astfel foarte comod. Se poate apuca de făcut ceva la orice ora și oricând apare inspirația.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Mi-ar plăcea tare mult să am un atelier/showroom undeva în centru, într-un spațiu nu prea mare. La parter ar fi showroomul, iar la etaj atelierul, care ar fi echipat cu câteva mașini, iar eu aș avea poate vreo două ajutoare, ar fi toate obiectele care îmi sunt necesare puse în rafturi, într-un stil minimalist, un perete ar fi gri inchis și unul alb in așa fel încât să le pot folosi pe post de fundal atunci când trebuie să pozez hainele, iar pe unde va mai rămâne un spațiu gol, acesta va fi tapetat cu schițe și fotografii.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Când lucrează ascultă muzică, de obicei cât mai antrenantă, dar uneori îi place să fie cât mai liniște să se poată concentra.

Îi mai place foarte mult să citească, să bea ceai de câteva ori pe zi, de tot felul. De când s-a mutat cu soțul sau cinefil, se uită la mult mai multe filme,  care ii mănâncă din timpul pe care l-ar fi petrecut lucrând. :))

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Momentan nu o asistă nimeni când lucrează, poate doar soțul său ocazional, însă în viitorul apropiat își dorește să o asiste o pisică leneșă, iar mai târziu câțiva copii. :)

 

 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *