Cine ma cunoaste ( bine ) stie ca, desi imi place ciocolata, frisca, tartele, torturile, etc etc… dulcele meu preferat este clatita. Imi era pofta, nu mai facusem de mult timp clatite cu ciocolata si banane. Se prepara foarte simplu, gustul este demential, dar nici aspectul nu e mai prejos.
Ne trebuie:
– 4 oua
– 2 pliculete zahar vanilat
– cateva picaturi de esenta de portocale
– 1 praf de sare
– 2 cani de faina
– 1 cana de lapte
– 1 cana de apa
– 2 linguri de cacao
– 100 grame miere
– banane
– fulgi de migdale/miez de nuca si menta ( pentru decor )
Nimic mai simplu!
Mixam intr-un bol galbenusurile impreuna cu zaharul vanilat si cateva picaturi de esenta de portocale (2-3 minute pana cand devin spumoase); adaugam si mixam si restul ingredientelor: faina ( cate o lingura, in ploaie ), sarea, laptele, apa si cele doua linguri de cacao ( in ploaie ).
Incingem o tigaie antiaderenta. Luam cate un polonic din compozitie si punem in tigaie, inclinand-o usor pana compozitia se distribuie uniform intr-un strat subtire.
O lasam la foc mediu pana ce suprafata clatitei devine mata, intoarcem cu o paleta si o mai lasam 30 de secunde.
Luam fiecare clatita o ungem cu miere si rulam banana.
Taiem felii groase pe care le decoram cu miere, fulgi de migdale/miez de nuca si frunze de menta.
Pofta Buna!
pfoaii.. arata delicios, Aura! felicitari!
Trebuie incercat <3
iami iami … super!