Când faci parte dintre cei care trebuie să fie la regim peste trei sferturi din viață, și mai ești și gurmand pe deasupra, pieptul de pui la grătar devine cel mai urât coșmar. Așa că trebuie tot timpul să cauți să adaptezi felurile de mâncare gustoase de care te bucurai, într-unele delicioase dar mult mai sănătoase.
Din această categorie fac parte și chifteluțele astea minunate de curcan. Sunt potrivite și pentru cei care doar vor să mănânce sănătos, și vor să încerce altceva decât multă grăsime și făină prăjită.
Ingrediente:
– 700 gr piept de curcan tocat
– 70 grame parmezan ras
– 1 ou
– 1 linguriță pudră de usturoi
– 1 linguriță cimbru
– 1 linguriță alte condimente (salvie, rozmarin, mix-uri ptr carne tocată, etc)
– 1 lingură sos Worchestershire
– 3 lingurițe ulei de măsline
Se amestecă toate acestea într-un castron și din compoziție se formează chifteluțe mici și rotunde. Ies cam între 20 și 30 în funcție de mărime.
Într-o tigaie de teflon se pune la încins ulei de măsline și se lasă chifteluțele la “pârlit” . Ca treaba să iasă bine, chifteluțele se întorc pe altă parte la câteva minute până când s-au copt, dar fără să le ardem. (cca 20 min la foc mediu)
Sunt delicioase, și merg foarte bine acompaniate de un sos de iaurt 0% cu usturoi, sau sos tzatziki.
Poftă Bună!
gustoasa idee :)