Cel mai dragalas lucru din lume!

Japonezii mereu au avut tendinta de a face personajele foarte cute, probabil provine de la ochii desenati in stilul caracteristic. Papuselele japoneze au o lunga traditie, incepand cu mii se ani inaintea erei noastre, ele reprezentand femei, barbati sau copii in porturi populare, din diverse materiale, de la lemn, la hartie sau ceramica. In general ele sunt realizare pentru a fi achizitionate de turisti in excursiile facute, drept suveniruri. Si sunt asa de draguuuuuuuuuute! Cu siguranta si pentru faptul ca sunt de dimensiuni mici si tot ce e in miniatura e mult mai frumusel.

TheBigEyes s-a gandit ca o astfel de papusica merita sa fie imortalizata intr-o pictura atat de frumos realizata, intr-o tehnica deosebita ce iti da impresia ca papusica e reala. Partea mea preferata din pictura e porcusorul roz, ce joaca rolul unui animal de companie, fidel precum un catel si foarte atent la ce se intampla, probabil pe pozitii sa ii sara papuselei in ajutor.

Culorile imi plac, tehnica e superba, dimensiunile tabloului nu sunt exagerate, si DA, este cel mai dragut tablou pe care l-am vazut eu pana acum!

6 Comments

  1. TheBigEyes said:

    Iti multumesc tare mult pentru articol!!! :) si pentru aprecieri!!!!
    Papusica este si in realitate deosebit de frumoasa si gingasa, cu acea simplitate ce i caracterizeaza pe japonezi.
    Imi plac foarte mult si fluturii care sunt sculptati cu atata siguranta de o mana experimentata.

    May 21, 2012
    Reply
  2. juli said:

    cam ce dimensiune are in realitate papusica? asa draga mi-e:))

    May 21, 2012
    Reply
  3. Din tot comentariul tau un lucru nu inteleg: ce treaba are engleza (“cute”) cu romana (dragut, dragalas, haios, simpoatic, dulce) si cu japoneza (kawai). Daca tot vorbim de japonezi pai sa folosim cuvinte specifice lor. Sper sa nu-ti fie cu suparare acest mic comentariu dar cred ca ati vazut majoritatea prin reviste (in special, cele dedicate noua: femeilor) excesul de zel cu cuvintele englezesti. Eu una m-am saturat de: funny, cool, trendy, fashion, cute si alte minuni de astea. Daca unele s-au impamantenitl, de ex. weekend – este scuzabil, dar pentru altele as zice ca se exagereaza. Avem o limba frumoasa si o neglijam mult prea des.

    Revenind la desen alegerea este buna si este foarte bine realizat.
    Puka este un personaj foarte haios, nu prea am umarit desenul ci doar cateva episoade, insa lucrurile dulci, dragalase si fetele rotunde si haioase alaturi de ochi mari se poarta la ei si atrag si peste hotare. Ochii mari, vin de regula din obsesia lor pentru forme ale ochilor pe care ei nu le au de obicei, iar fetele rotunde sunt caracteristice lor. Un tablou simplu, de efect si ce te duce in taramul copilariei.

    May 22, 2012
    Reply
  4. Monu87 said:

    Pucca !!!!!!!!!!!! ce cute >:) e !!!!

    August 12, 2012
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *