Cui nu ii place forma delicata a ceainicului? Am sa raspund eu pentru voi: cu siguranta cu totii o simpatizam, fiindca astfel si-a obtinut faima de-a lungul anilor, faima care nu mai are de-a face cu functiunea sa primara. Istoria sa incepe in China, cu mii de ani in urma, insa cu aproximativ 500 de ani dupa descoperirea ceaiului, ulterior fiind preluat de europeni, devenind o emblema a vietii sociale engleze.
Forma ceainicului a fost investigata de artisti din toate domeniile, dobandind un iz de mister, cu o ampla simbolistica, mai ales dupa arhicunoscuta poveste a lui Lewis Carroll.
Obiectul a fost transpus in nenumarate creatii, datorita atasamentului nostru fata de conturul simplu si echilibrat al acestuia.
Mi-ar placea ca prin urmatoarele imagini sa resusesc sa va fac fani ai ceainicului, la fel ca mine, in caz ca nu sunteti deja, si sa va provoc sa gasiti intrebuintari noi ale acestei forme!!
Subiectul articolului s-a nascut dintr-un cuier pe care l-am gasit intre lucrusoarele de pe breslo, de ceva vreme, mai exact in magazinul decoLETTERS.
Un cuier de poveste ce merita sa fie suspendat pe oricare din peretii casei voastre. Eu mi-l inchipui pe un perete in bucataria mea, desigur, cu prosoape viu colorate atarnate.
Geanta incapatoare din magazinul BohemianFlow nu ar avea aceeasi poezie fara silueta neagra a ceainicului. Recunoasteti?
colier – afterforever cercei – TheaArt
Uite ca ceainicul poate fi purtat si ca accesoriu, la gat sau in urechi! Cine ar fi crezut? Doua exemple de bijuterii cu un aer vintage si aristocrat.
It`s Tea Time!! GabyS striga adunarea la ceai, ademenindu-ne cu o brosa foarte delicata, in culorile frunzelor de ceai.
JasminBlanc ne-a mesterit cu drag o brosa ce ne trimite cu gandul la o dupa-masa calduta de primavara alaturi de o ceasca de ceai.
De ce nu? O lampa din materiale reciclate cu multa iscusinta de catre origamistudio, cu un efect deosebit dat de ceainicul de lut, de data asta utilizat cu fundul in sus:))
Ceai si muzica?? Combinatia perfecta daca vrei sa ai parte de relaxare totala si incantare a tuturor simturilor. BohemianFlow ne ofera acest lucru sub forma unui ceainic de portelan decorat.
Un ceainic frumos de tot, caruia allyingraphicland i-a dat viata cu manutele ei talentate si cu aceasta combinatie minunata de culori.
Doua exemple din magazinul handmademylove, doua ceainice dornice sa fie umplute cu arome si parfumuri incantatoare pe care sa le savurati alaturi de persoane dragi.
BijuteriiArt ne aduce Orientul in case prin intermediul setului pictat manual in nuante atat de vivide si armonizate.
Ador forma ceainicului clasic, si cand zic clasic ma refer la cel care a pornit din Asia, caruia i s-au adus minime modificari de-a lungul timpului, dar asta e povestea mea, mai conservatoare.
Daca am fi toti asa, lumea ar fi un loc trist…
Din acest motiv va invit sa ne veselim un pic cu inovatiile din cadrul expozitiei “Hot Tea: 13th Biennial Teapot Exhibition” ce e inca in desfasurare in St. Louis, Missouri.
“Spouting Off”- Cathy Barancik “Mini 1”- L.G. Bames
“Captain Salty”- Dan Barnett “Pair of Elephants”- Yukari Kasihara
“Knot a Teapot”- Anne Coddington Rast “Georgia”- Randy Stromsoe
“Tea Waves”- Michael Kehs “Teapot 2”- Curt Theobald
Si acum fuga fuguta spre ceainicul uitat in dulapul tau, pe raftul tau, pe undeva si ai sa vezi ca ceaiul are gust mult mai bun daca e baut din acesta!!
Savoros articolul, foarte inspirat ilustrat! Multumesc mult pentru includere!
Frumoasa tema! Ador ceainicele, ma abtin cu greu sa nu colectionez asemenea obiecte.