Cand bijuteriile ludice inspira oamenii mari, stii ca ai cel mai frumos job – interviu cu Nahoot6

Am început să lucrăm din ce în ce mai mult, prin urmare, am dedicat tot mai mult timp pasiunii noastre, până când a devenit principala ocupaţie. Deşi în prezent ne mai ocupăm şi cu alte lucruri, orele cele mai multe tot pentru creat sunt rezervate.

Le vezi si ti se umple sufletul de bucurie. :) Nu, nu exageram deloc, si o sa te convingi si tu de asta. Cand in fata ochilor ti se impleteste un sir nesfarsit de culori pastelate ce iau cele mai diverse forme, simti ca te-ai detasat putin de realitate si ai ajuns intr-un alt loc.

DSCN2604

Locul acesta, Nahoot6, nu are nicio legatura cu realitatea, cu job-ul, cu grijile de zi cu zi. Este un loc creat de Aurora si Catalina Toma, doua surori din Targoviste, care au ales sa faca exact ceea ce le place:  bijuterii din fimo, in care farmecul, gingasia si ludicul se impletesc perfect.

“Am învăţat că rezultatele sunt direct proporţionale cu timpul alocat. Este o lecţie universal valabilă.”

Noi le cunoastem de tare mult timp, mai ca am pierdut sirul anilor, dar ne bucuram peste poate ca sunt in continuare alaturi de noi. Am asistat la intreaga lor evolutie, iar pentru acest lucru ne declaram extrem de norocosi. Povestea lor devine, fara doar si poate, una care inspira orice antreprenor aflat la inceput de drum, pasionat cu adevarat de ceea ce face si ii dicteaza inima.

6

Va invitam sa cititi mai jos interviul lor si nu va sfiiti sa le adresati intrebari >>


B: Aurora, Catalina, care este povestea voastra, pe scurt?

Am început să facem cercei pentru prietenele noastre în anii studenţiei. Văzând că multe persoane sunt încântate de ceea ce ne iese din mâini, ne-am apucat serios de treabă. Şi iată că au trecut mai bine de 8 ani de atunci.

B: Credeti ca vi s-a schimbat viata in vreun fel de cand faceti exact ceea ce va place?

În primul rând, am început să lucrăm din ce în ce mai mult, prin urmare, am dedicat tot mai mult timp pasiunii noastre, până când a devenit principala ocupaţie. Deşi în prezent ne mai ocupăm şi cu alte lucruri, orele cele mai multe tot pentru creat sunt rezervate. Am învăţat că rezultatele sunt direct proporţionale cu timpul alocat. Este o lecţie universal valabilă.

14858642324642470-item960x720

B: Ne povestiti ceva amuzant, emotionant sau pur si simplu interesant legat de experienta voastra cu handmade-ul?

Un moment comic s-a petrecut la un eveniment de Paşte, când un domn octogenar ne-a rugat să-i prindem un ursuleţ de fimo pe o decoraţiune de război. În aceeaşi zi, o doamnă cam de aceeaşi vârstă, ne-a cumpărat o broşă cu drăcuşori. Pentru dânsa!

B: Cum v-a ajutat Breslo in demersul vostru?

Magazinul de pe Breslo l-am deschis acum mulţi ani. Le-am pierdut şirul! Am rămas aici pentru că am avut mulţi cumpărători, asta ca să fim sincere. Iar apoi, platforma ni s-a părut foarte curată şi bine întreţinută. Să nu omitem că la început, când eram foarte active pe forum, am reuşit să legăm câteva prietenii frumoase care rezistă în continuare.

14855926914637806-item960x720

B: Spuneti-ne 3 creatori de pe Breslo pe care ii admirati

Ne plac foarte tare creaţiile semnate HandmadeMyLove, JasminBlanc şi EmilyRay. Personal, n-am reuşit să cunoaştem decât pe cineva de la HandmadeMyLove, în momentul în care ne-am cumpărat bluze cu volane şi cercei pastelaţi de la o ediţie Dichisar.

B: Spuneti-ne 3 motive pentru care cumparati produse handmade

Cumperi produse handmade pentru că nu-i ceva făcut în serie, iar asta nu e doar un clişeu. Nouă ne plac mult hainele şi accesoriile şi ne întristăm când vedem şi la altcineva ceea ce purtăm noi. Şi cred că fiecare femeie simte la fel. In al doilea rand, cumperi produse handmade pentru că-s perfecte pentru cadouri. Nu doar facem, dar şi cumpărăm lucruri create de alţii. Sunt mai frumoase decât ce vedem prin mall şi, de cele mai multe ori, şi mai accesibile.

14857624274640683-item960x720

 

În ultimul rând, cumperi handmade pentru a susţine artiştii din România, iar faptul că micii designeri se bucură de tot mai mult succes stă drept dovadă că publicul român e receptiv şi se îndreaptă tot mai mult către hainele sau bijuteriile ieşite nu din maşinării grandioase, ci din două mâini.

B: Cum recunoasteti un #dependentdehandmade?

Un dependent de handmade nu doarme nopţi la rând pentru a reuşi să finalizeze comenzile la timp, începe să-şi urască locul de muncă aşteptând nerăbdător să scape ca să înceapă să meşterească şi, obligatoriu, are furnituri împrăştiate prin toată casa.

B: Pe ce muzica lucrati? Dati-ne linkul unei piese de pe youtube

De regulă pornim tv-ul pe VH1 şi ascultăm toate piesele la rând. De fapt, este unicul rol al televizorului, în rest nu apelăm la el. Iarna mai ascultăm colindele lui Buble, ca să intrăm mai uşor în atmosfera sărbătorilor. O piesă favorită în perioada aceasta:

B: Recomandati-ne un filmulet de pe youtube legat de creativitate sau tehnici de lucru 

Ceva simplu chiar şi pentru cineva cu două mâini stângi: 

Va multumim si va asteptam cu drag in magazinul Nahoot6, ca sa descoperiti cea mai recenta colectie de bijuterii si haine. ♥♥♥

2 Comments

 1. wanderer said:

  I hope the best for you, we have a saying here : hard work never goes away, Specially when you love your work, you’ll reach the hearts, because it’s from your heart.
  Thanks for this “poțiune pasiune”

  February 16, 2017
  Reply
  • Nahoot said:

   Thank you for the nice words.
   We are glad you enjoyed our story and also our work! :)

   February 19, 2017
   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *