Inspirata fiind de articolul de ieri al lui Anky, care ne invata cum sa ne facem camara mai frumoasa, astazi va propun sa facem o incursiune in bucataria breslo.
Motivul este unul foarte simplu. Probabil ca multe dintre noi inca mai primesc borcane fabuloase de la mame, bunici sau matusi sau chiar gasesc o placere deosebita in a zabovi cateva ore in laborator, deasupra ceaunelor si a oalelor cu arome fermecate, dar cu sigurata exista printre noi si doamne sau domnisoare care tare ar incerca din preparatele altora, chiar daca traditionale. In fond e destul de dificil ca in oras fiind, sa poti face o dulceata de nuci culese si preparata de tine. Asa ca breslo se doveste o solutie salvatoare.
Desi preparatele noastre deosebite nu sunt bio, ele descriu foarte bine stilul eco, al incetinirii, al pastrarii timpului pentru placeri mici, fie ca e vorba de a gati sau a savura o dulceata sau un desert deosebit. Gasim astfel in magazinul demanacuPenelopa celebra dulceata de nuci, rara si parfumata, omniprezenta in amintirile parintilor nostri. Avem apoi doua magazine specializate in bunatati. Astfel, CopaculVietii nu numai ca ne imbina cu minunatii de briose, cookies cu ghimbir sau ciocolata, dar ne si povesteste din amitirile copilariei ei, in care un loc de cinste il au cosuletele cu nuca , preparate dupa o reteta a bunicii. Pe de alta parte vanilla isi pune toata atentia si maiestria in elaborarea ciocolatei de casa. care, cel putin din poze, nu pare deloc rea : ) Si acum recunosc, e si mai apetisanta cu cat stiu cata munca e, in putinele mele incercari a fost si o ciocolata de casa, care, dintr-un motiv sau altul, nu mi-a iesit deloc. Un motiv in plus sa apreciez si mai mult magazinele cu bunatati de pe breslo si munca din spatele lor.
[…] This post was mentioned on Twitter by Andra Fernandez, breslo. breslo said: e ocupat cu degustatul bunatatilor din gradina proprie: http://fb.me/CGdBN6cB […]