4 Comments

  1. tonycat said:

    Ce articol frumos! Asa mai inteleg si eu ceva din moda de astazi…. Si mie imi plac camasile scrobite, acelea din poplin de bumbac de calitate.

    November 29, 2011
    Reply
  2. elyseeart said:

    Hey merci mult Tony, ma bucur ca iti place :)

    November 29, 2011
    Reply
  3. Giulia said:

    Wow! Minunat articolul! Si multumesc mult pentru includerea butonilor THEjeweller :)

    December 7, 2011
    Reply
  4. mephala said:

    Bună! Articolul este frumos scris, păcat însă că figurile masculine reprezentative ale stilului, multe şi importante, au fost lăsate la o parte (conceptul presupune o unitate bivalentă ce afirmă transgresarea limitelor, deci o libertate universală) iar cea de-a doua jumătate a secolului XX, perioadă în care stilul androgin este foarte bine reprezentat atât la nivelul mişcărilor subculturale şi contraculturale cât şi în sferele înalte ale modei, nu a fost acoperită: anii ’60 (al doilea val feminist; revoluţia sexuală; supermodelul Twiggy) ’70 (hippie; glam rock; nu cred că îl putem uita pe David Bowie), ’80 (punk; goth; dr.martens; amazoanele urbane portretizate de H.Newton, hair metal, A.Warhol, Boy George) şi ’90 (Garconnes-ele Grace Jones, Annie Lennox sau Madonna; hipster-ii; decada în care designerii aleg modele foarte tinere ale căror corp adolescentin, filiform, încă neconturat constituie un argument împotriva constrângerilor de gen; pantalonii cu talie joasă semanţi de A.McQueen în care a defilat Kate Moss, la rândul ei simbol al stilului androgin, heroin chic specific anilor respectivi). Pentru că dacă prima jumătate a secolului vine cu o emancipare a femeii (flappers, adoptarea ţinutelor masculine de către femeie, nu şi invers, deschiderea este doar dintr-un singur sens), cea de-a doua jumătate este mai fidelă conceptului (sensul de abordare este dublu, complementar – masculin-feminin – şi astfel totalizator).
    Relativ la alegerea imaginilor şi a produselor create de breslaşii noştri, editorialul “Scene in the Street” şi geanta UniqueHandmade (care, din păcate, nu se mai găseşte în magazin) sunt absolut superbe.

    January 17, 2012
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *