Cine se află în spatele numelui “Abigail Smycken”? Ne poți spune mai multe despre cine e creatoarea lucrurilor migăloase şi vesele ce pot fi găsite în magazin ?
În spatele numelui Abigail Smycken se afla Andreea. Când te pune cineva să spui lucruri despre tine parcă ţi se goleşte mintea şi rămâne doar o carcasă ce cuprinde detaliile de bază: am 25 de ani, m-am născut în Craiova dar locuiesc în frumosul Braşov şi sunt copywriter.
Dar asta nu sunt eu, eu cea adevărată sunt o fire impulsivă, cu foame de cunoaştere şi într-un permanent conflict cu interiorul meu care e în continuă schimbare. Sunt uşor impresionabila iar în 70% din timp trăiesc într-o lume de poveste plină de magie care există cu ajutorul jocurilor pe calculator şi cărţilor pe care le citesc. Îmi place să scriu, să citesc, să cânt şi să pierd timpul trăind lent.
Care ar fi povestea acestui nume?
Mi-am dorit ca bijuteriile mele să poarte un nume cu sonoritate de “nume adevărat” dar care să nu fie neapărat numele meu, ci un nume sugestiv pentru ceea ce fac. Abigail mi s-a părut potrivit deoarece este un nume cu un sens interesant. În trecut, o Abigail era însoţitoarea unei doamne bogate sau în cazul în care vorbim de o prinţesă sau o regină, asistenta ei indispensabilă. Aşa doresc să fie văzute şi accesoriile mele, ca însoţitoare indispensabile pentru o domnişoară sau o doamnă răsfăţată. Partea a doua a numelui, Smycken, vine din suedeză şi înseamnă bijuterii.
Care este background-ul tău şi ce iţi mai ocupă timpul, în afară de crearea lucrurilor pe care le putem admira în magazinul tău ?
Nimic din ce am studiat nu ar fi putut sugera vreodată că voi face handmade dar multe dintre lucrurile pe care le-am studiat m-au ajutat cumva în asta. Faptul că am terminat Facultatea de Filosofie m-a ajutat să gândesc critic şi să fiu mai flexibilă în gândire, lucru care m-a ajutat probabil să-mi dezvolt imaginaţia, ca să nu mai vorbim de atâtea mituri şi simboluri pe care le pot folosi în creaţiile mele. Facultatea de Jurnalism m-a ajutat destul de mult să fiu copywriter şi astfel să am o idee despre marketing ca să mă pot promova cât de cât. În plus, m-a făcut să-mi placă să lucrez cu clienţi şi să învăţ cum trebuie abordaţi pentru a-i face să se simtă bine atunci când apelează la serviciile mele. Iar Facultatea de Psihologie deşi nu s-a materializat în Andreea-psiholog aşa cum îmi doream odată mă ajută să fiu creativă, să mă explorez mai bine şi să scot din mine acele părticele care dau suflet creaţiilor mele.
În timpul liber încerc să scriu o carte….la care tot scriu de vreo 4 ani. Încerc să văd şi să cunosc cât mai multe lucruri din care să mă inspir. Cum spuneam, sunt pasionată, poate obsedată de jocuri pe calculator care mi-au îndulcit viaţă încă de când aveam 7-8 ani. Am şi un blog care tratează subiecte legate de psihologie, filosofie şi pop culture unde mai scriu din când în când.
Dacă ar fi să vorbim despre perioada de început, care ar fi primul obiect creat de tine ?
Prima lucrare a fost o fetiţă pandantiv cu pălăriuţa care arata cel puţin ciudat, dar mi-e foarte dragă!
Ce materiale foloseşti? Cum ai descoperit tehnicile de lucru pe care le folosești?
Pe lângă polymer clay folosesc tot felul de alte materiale cum ar fi: culori acrilice, mărgeluţe, creioane colorate, tusuri, etc. Unele dintre tehnicile pe care le folosesc le-am descoperit impumutand de la alte tipuri de handmade, de exemplu quilling-ul care îmi place foarte mult cum arată. Cele mai multe tehnici le-am descoperit experimentând, urmărind tutoriale şi citind foarte multe cărţi legate de polymer clay. Mai am mult de învăţat dar tocmai asta îmi place la handmade, că eşti într-o continuă perfecţionare.
Ai o creaţie preferată? Care ar fi povestea ei?
Cred că toate sunt preferatele mele sau au fost la un moment dat preferatele mele, măcar în timp ce le făceam. Am făcut la un moment dat o serie de pandantive cu fetiţe care ilustrau anotimpurile , cred că alea au fost preferatele mele.
Ce tehnică nouă de lucru ţi-ar plăcea să înveţi?
Mi-ar plăcea să evoluez în ceea ce ştiu acum şi poate să învăţ să pictez mai bine. De asemenea, îmi place mult să desenez şi ar fi minunat dacă aş avea mai mult timp să evoluez şi în direcţia aia.
Care e cel mai important lucru pe care l-ai învăţat de când creezi?
Am învăţat să am mai multă răbdare şi mai multă încredere în instinctul meu artistic.
Care a fost reacţia prietenilor când au aflat că te-ai apucat de handmade?
Mulţi prieteni nu ştiu. Dintre cei care au aflat că fac handmade reacţiile au fost împărţite. Unii m-au felicitat şi li s-a părut drăguţă îndeletnicirea iar alţii au considerat că ce fac eu este prea copilăresc.
Cum îţi găseşti inspiraţia?
Inspiraţia mi-o găsesc peste tot, din cărţile pe care le citesc sau lucrurile care mă fascinează zi de zi. Din fericire am caiete şi foi pline de idei pe care nu am apucat să le pun în practică aşa că dacă inspiraţia va pleca într-o bună zi, eu tot voi avea idei pentru creații noi.
Care ar fi combinaţia de culori care te reprezintă?
Îmi place mult verdele deci multe nuanţe de verde combinate între ele, poate cu puţin roşu sau albastru.
Cum ţi-ai caracteriza creaţiile în 3 cuvinte?
Ludice, magice şi terapeutice.
Hobby sau afacere? Crezi că la ora actuală handmade-ul poate reprezenta un mijloc de trăi?
Mi-ar plăcea să devină o afacere dar într-un fel mi-e frică de asta. Aş vrea totuşi să-mi păstrez libertatea să creez când vreau şi ce vreau. Poate dacă se transformă într-o afacere eşti mai mult axat pe ce vor alţii şi cumva uiţi să mai creezi ce vrei sau ce simți tu. Cred că asta este “greul” într-o afacere handmade.
Cum abordezi partea de business a activităţii tale? Cum iţi promovezi creaţiile?
Activitatea mi-o promovez pe mai multe căi: Facebook, Pinterest, Google+ şi un blog unde scriu ce am mai lucrat şi mai pun tutoriale din când în când.
Ce sfat ai da unui începător pe Breslo?
Să aibă poze clare şi luminoase şi să citească Pastila de Marketing în special în cazul în care nu prea are cunostiinte în domeniu sau nu ştie de unde să înceapă.
Ce iţi place cel mai mult la Breslo?
Îmi place comunitatea. Chiar dacă nu am timp mereu să scriu şi să fac galerii, îmi place să admir şi să citesc ce au scris/făcut alţii. Sunteți minunati!
Ai un artist preferat, care te-a inspirat şi pe care îl priveşti cu admiraţie?
Sunt atât de mulţi dar cred că cea care m-a marcat şi m-a inspirat mult este Eva Thissen. Am învăţat multe şi de la Donna Kato, Sue Heaser, Lisa Pavelka etc. Am ales să nu-i amintesc pe cei pe care îi admir pe Breslo că ar fi o listă imensă. Oricum se ştiu ei cumva din galerii, favorites etc.
Ce iţi place şi ce iţi displace în “lumea handmade-ului” ?
Îmi place lumea asta pentru că îmi dă libertate să mă exprim şi îmi plac mulţi dintre oamenii minunați care fac parte din ea. Pe de altă parte, mă întristează să văd că mulţi pretind că fac handmade când de fapt revând anumite lucruri cumpărate sau oamenii din jur care nu apreciaza handmade-ul la adevarata lui valoare.
Atunci când nu eşti în atelier, cum te relaxezi? Ce activități îți încarca bateriile?
Când nu sunt în atelier îmi place să citesc, să mă joc pe calculator, să gatesc, să scriu, să planuiesc călătorii, să ma facă prietenul meu să râd…
Ce planuri de viitor ai, unde te vezi peste 10 ani?
Mă văd călătorind în multe locuri de unde voi aduna multe idei pentru creaţiile mele.
minunat
Foarte frumos!
Incantata de cunostinta :)
mult succes!!! creatiile tale sunt absolut incantatoare :)
esti foarte talentata si vei avea un viitor frumos cu multe aprecieri din partea tuturor,cred ca te ai nascut sa fii o adevarata artista in aceasta lume care ne sugruma cu nedreptatile ei ,sunt convinsa ca cineva te va descoperi,iti doresc mult succes si multe idei
Papuselele japoneze sunt încântătoare! Felicitări!
Va multumesc pentru cuvintele frumoase tuturor!
Ingenios nume! Chiar că sună foarte deosebit! :)