Ușor ca un biscuit, parfumat ca o cremă de vanilie, elegant ca un tort aniversar….nu-i așa că un astfel de compliment sună delicios de orginal și de apetisant?
Desigur, aceste calități le căutăm mai ales la prăjiturile și ducile bunătăți care ne dau acel ‘avant-goût de paradis’, o plăcere dintre cele mai rafinate și sublime pe care simțurile noastre ne-o poate dărui.
La doar o privire prin magazinul magda-haug, înțelegem de ce nu ne putem despărți niciodată de încântarea de a degusta din deserturi atent pregătite și servite.
Straturi de texturi diferite compun prăjituri, cookies, torturi, plăcinte pe care magda-haug ni le propune doar cu ingredinete naturale și după o experiență personală în domeniul cofetăriei.
Și fără a ne lua gândul de la aceste delicii culinare, am stat de vorbă cu magda-haug care ne-a vorbit despre pasiunea ei și de importanța ingredientelor bio pe care le folosește.
Chocolate cookies
Cum a apărut dorința de a te ocupa de produse de patiserie?
Cred ca inainte de a fi vorba de dorinta, a fost obisnuinta. Am crescut intr-o casa in care femeia, mama de fapt, se ocupa de partea culinara. Iar atunci cand ai patru copii, a face dulciuri si tot ce tine de cuptor este esential.
Eu am inceput prin a-mi bucura copiii cu aceleasi arome ale propriei copilarii, iar mai nou, si nepotii. Un lucru este clar: pentru mine, aromele copilariei nu sunt o metafora, sunt o realitate pe care am incercat sa o pastrez proaspata. Ba mai mult, am materializat o dorinta mai veche, aceea de a face un curs profesional de cofetarie si patiserie. A fost o experienta unica, in care am invata foarte mult, mai ales in tehnica de decorare a torturilor. As fi vrut sa deschid o mica formula de cofetarie, in care produsele sa fie facute la comanda si deci sa nu petreaca timp in galantar. Aici Breslo a venit ca raspunsul cel mai apropiat al acestei dorinte.
Tort Al-fredo
Prajitura cu cirese (din paranteza)
Care sunt calitățile acestora pe care dorești să le pui în evidență astfel încât cei care vizitează magazinul tău să le cumpere?
In primul rand, aspectul. Dupa parerea mea, este acela de casa.
In al doilea rand, faptul ca totul se prepara la comanda inseamna ca acele produse sunt special facute pentru cumparator in 1-2, maxim 3 zile (in cazul torturilor mai ales).
Apoi, mai sunt ingredientele absolut naturale: unt, oua, frisca, vanilie (pastai), extracte, precum si nesfarsita gama de condimente specifice dulciurilor: scortisoara, nucsoara, lamaie etc.
Si nu in ultimul rand, placerea imensa de a le face si de a-i bucura pe cei care doresc sa le cumpere. Am deja cativa clienti fideli carora le sunt recunoscatoare si care cred ca s-au convins de buna mea credinta.
O mentiune speciala vreau sa o fac pentru torturi, acele prajituri festive care incununeaza o aniversare sau orice eveniment placut. Cele pe care le fac sunt asa cum s-a exprimat un cofetar britanic, Eric Lanlard: “In Europa mancam torturile, nu doar le privim”. Cu alte cuvinte, ele nu se inscriu pe linia unei formalitati cuprinse in tiparul “Diplomat”, “Jofra”, “Ciocolata”, ci poarta amprenta mea de studii, testari (fiica mea este mana mea dreapta aici) si degustari. Parerea mea este ca dulciurile in general si torturile in special trebuie sa fie apetisante, aromate si nu neaparat desavarsite din punct de vedere estetic. Totusi, departe de mine sa contest geniul maestrilor cofetari (am avut ocazia sa intalnesc o artista in prelucrarea ciocolatei), dar eu fac produse de casa, ce se pot regasi pe masa oricarei familii.
Placinta cu branza dulce si stafide
Briose cu de toate
Caracteristicile bio ale produselor sunt importante pentru tine?De ce?
Raspunsul este simplu: DA! Pentru ca gustul este cu totul altul atunci cand folosesti ingredientele de baza in varianta lor REALA, NATURALA, fara aditivi, altii decat drojdie, bicarbonat de sodiu. Si aici reiau o idee anterioara, anume ca a sti ce ai pus in produs nu este nici aceasta o metafora, ci o realitate care se gaseste in gust, aspect, in durata calitativa a produsului.
Nu cred in praful de oua, in frisca vegetala, in prafurile de budinca si mai cu seama in acei aditivi misteriosi care fac un produs prezentabil, dar, din pacate, lipsit de gust si de personalitate. Pentru de fapt, despre asta este vorba: produsele mele au personalitate si gust.
Eclere
Torturi personalizate
Bravo, mama! :D Spor la si mai multe bunatati! (ale caror prim beneficiar sunt eu) :)
Foarte frumos articol!