Parfum exotic, savoare rafinată, sunt câteva dintre calitățile condimentelor provenite din îndepărtate locuri ale lumii, calități care ne fascinează și pe care am dori să le punem în valoare și în rețetele din bucătăria noastră.
Pe unele dintre aceste condimente le cunoaștem mai bine, vanilia, piperul, scorțișoara, altora încercăm să le descoperim utilitatea pentru a da aromă și a exalta gustul acolo unde se cer folosite.
În magazinul CondimenteVanilie găsim minunate exemple de condimente orientale și nu numai pe care merită să le încercăm în pregătirea unor rețete speciale.
Găsim cardamom verde care este folosit în bucătăria indiană în rețete cu arome dulci și sărate cum ar fi curry, anason care este originar din China și care este folosit în condimentarea fripturilor de porc, pui, rețetelor pe bază de orez și curry, este folosit de asemenea pentru a da parfum compoturilor de fructe.
CondimenteVanilie ne propune, alâturi de condimente, boboci și flori de iasomie, boboci de trandafir, flori de hibiscus care se pot folosi pentru decorațiuni dar și în pregătirea ceaiului și care cu siguranță ne vor alinta simțurile cu parfumul și savoarea lor inconfundabilă.
Floare de Iasomie si ceai verde
Pentru a afla cum a început pasiunea ei pentru condimente și cât de important este ca acestea să provinâ din culturi bio, am stat de vorbă cu CondimenteVanilie care ne-a mărturisit:
‘’In primul rand, sunt pasionata de gastronomie, mi se pare fascinanta incursiunea in lumea aromelor atat de complexe si de diferite fata de ce stiam de la “mama de-acasa”.Bineinteles ca am vrut sa incerc diverse retete de mancare indiana, arabeasca, turceasca, italiana, retete care cereau ingrediente imposibil sau foarte greu de gasit pe piata romaneasca.Si asa, cautand pe net si comandand din alte tari, mi-a venit ideea sa aduc aceste condimente si pentru altii.
Cardamom verde
Anason stelat
Condimentele , vanilia naturala si celelalte ingrediente comercializate in magazinul meu sunt unice ( cum ar fi ornamentele pentru cupcakes), foarte variate ( pastaile de vanilie sunt aduse din toate colturile lumii unde se cultiva in prezent), si nu in ultimul rand accesibile ca pret.Sunt ambalate manual, si atent selectionate.
Pastai de vanilie Bourbon din Madagascar
Caracteristicile eco sunt importante in masura in care conteaza. De exemplu, avem in magazin coaja de portocala si coaja de lamaie deshidratata, provenita de la fructe a caror coaja nu a fost tratata cu produse chimice.In cultivarea pastailor de vanilie nu se folosesc pesticide. In general condimentele provin din tari exotice, unde culturile sunt ingrijite manual, nu la scara industriala.
pofta de prajtura…de/cu vanilie :)