Suntem inspiraţi de lucrurile care ne înconjoară aşa că, de ce să nu începem prin a avea un atelier/studio inspirant?
Ingrediente:
– un perete colorat ( în nuanţe ca: lavanda – violetul e culoarea care inspiră şi îndeamnă la visare, turcoaz- pentru cei care îşi doresc o zonă mai fresh, verde – de la brotac la oliv, galben sau roz pal) Culori ca: roşul, oranjul şi galbenul incită şi cresc energia creativă. Te vei simţi mai activ și pus pe treabă. Culorile reci: albastru, verde, gri – te fac să fii mai calm, mai relaxat şi visător. Cel mai bine e să combinăm culorile și să creăm zone diferit colorate pentru “mood-uri” diferite. Un efect interesant îl au interioarele monocrome cu un accent de culoare. Imaginați-vă totul alb în alb cu detalii mici oranj sau verde oliv ( o lampă, un raft colorat, o masuță de cafea oranj sau un ghiveci pictat)
Inspirație: Pentru că fiecare din noi poate vopsi un perete, am zis să dau un exemplu mai special- de ce se poate face cu multă rabdare și o pensulă subțire: Abigail Edwards și grafiile ei cu valuri și bufnițe.
– un perete texturat: cu textură de cărămidă, lemn, cu tapet cu flori mici sau de ce nu, un perete inspirațional decorat cu hârtii și hârtiuțe colorate, schițe, notițe, remindere, afișe și colaje din reviste. Inspirație: Daniel Arsham și interioarele proiectate de el din spumă rigidă – un gen de polistiren mai dens care poate fi tăiat manual.
– flori uscate ( alegeți-le pe cele mai trăznite ca formă și culoare pentru a decora un colț mai sobru al atelierului. Ciulinii arată foarte bine în culoarea lor naturală dar un spray colorat aplicat uni sau în degrade poate face minuni de asemenea) sau flori din hârtie – ca cele din poză facute de http://thegreenvase.com/
– lumina: naturală sau nu, creează efecte grafice. Un corp de iluminat făcut din hârtie pliată și colorată poate fi de mare efect. Când mă mut într-un nou studio, tot timpul am grijă să am lumină provenită din mai multe surse. O lumină principală și foarte multe secundare, astfel încât să am lumină de desenat, de citit, de răsfoit o revistă, de navigat pe net, de atmosferă, de primit oaspeți. E foarte bine să ai mai multe surse de lumină cu care să iluminezi doar zonele de interes.
Câteva exemple de lămpi din hârtie ușor de confecționat – aici, aici, aici și aici.
– cel mai important ingredient: Obiectele inspirante: o cutiuță muzicală, o colecție de pene frumos colorate, cochiilii și frunze uscate, castane, sticluțe de parfum, dantele vintage, un fagure golit de miere și înrămat, o colecție de pietre, un insectar, niște chei vechi decorate, bucățele de sticlă colorate, ceramică, o cărticică despre origami sau ikebana, o colecție de șervețele ilustrate – toate pot fi starting points inspirante în atelierul nostru.
Albrecht Dürer, pictor și gravor german era renumit pentru colecția lui de obiecte inspirante după care studia. “Comoara” artistului cuprindea: cochilii, carapace de broască țestoasă, pietre: lapis-lazuli, stele de mare, un ou de ștruț, niște pene, corali, o colecție de fluturi și chiar o bucată dintr-un meteorit. Ipipura a fost în casa Dürer și a adus câteva poze din atelierul artistului: http://museums.nuremberg.de/duerer-house/
Și la final, câteva ateliere care mă inspiră. Aveți vreun exemplu de studio la care visați? Vă aștept cu comments și linkuri impartașite, să le vedem împreună.
Super articolul! Iar abajurul acela franjurat e demential! Sa ma incumet …. ??? :)
Foarte bun articolul! :)
Oare ale cui sunt atelierele acestea atat de frumoase ?
foarte inspirational, dupa cum o zice si categoria articolului!
Ideea decorului cu spuma rigida este preferata mea, un articol de admirat, felicitari autoarei! Inspi by Ipi cum suna?
@monicaganea: multumeesc mult. daaa. neaparat sa te incumeti si sa ni-l arati si noua, merge si in culoare.poate degradeuri?
@Geisha: multumesc tare tare:) bine, mai facem:)
@MonicelliBijoux: am gasit multe pe pinterest dar revin cu link cat de curand, cand ajung la computerul meu. care e preferatul tau?
@juli: tare ma bucur ca iti place. ma gandesc ca data viitoare sa scriu despre bijuteria handmade de lemn. ce zici?
m-ar ajuta sa stiu despre ce felie din inspiratie v-ar placea sa cititi. help:)
@elyseeart: si mie imi place. am scris un articol despre designer si mi s-a parut ca se leaga de tema de azi si am zis sa il pomenesc:) mie imi plac japonezii- ei lucreaza in genul asta – alb in alb minimalist :) poate un articol de inspiratie mai incolo? multumesc pt aprecieri si gaselnitza cu inspi:hihi.
pup pup:)
Foarte frumos si documentat articol, iar piesele prezentate sunt o adevarata minune. In primul link oferit spre vizualizare(Decor it yourself), unde vedem realizarea lampii cu imaginea orasului noaptea, apare si o lampita cu decor ramurele de copac, mi s-a parut delicioasa, si tare-as vrea s-o incerc.
Iata un site interesant, unde apar interioare de exceptie, cand am o stare de nestare, fac o vizita pe-aici, si ca prin farmec, ma binedispun. Enjoy!!!
http://www.79ideas.org/
@blanitza: multumesc pentru comment si apreciere:) daca inspira postul, eu tare ma bucur:)
cu lampita: daa, neaparat sa pui link aici cu pozele – cand e gata.
si noi aveam prin casa mai multe lampi mestesugite de noi: din hartie de calc, din hartie lucioasa, din fasii de furnir prinse intre ele, cu perforatii sau fara…just name it:) imediat dupa facultate ne-am mutat intr-un apt. gol golutz si amandoi – ca artistii – am mesterit tot ce era prin casa: mobilier: scaune, obiecte decorative, lampi, inclusiv un covor din fasii de piele care ne-a mancat ficatii.haha. un spatiu alb cred ca e intotdeauna a good starting point pt inspiratie:) hihi.
multumesc pt site. pus la favorite.
Un articol excelent…ma face sa visez la un atelier/studio ideal pentru creat bijuterii!:)
@Rekacska: multumesc din suflet pt mesajul tau:)
@MonicelliBijoux – uite aici linkul: http://indulgy.com/post/eWt7bhCf41/creative-space#/do/page/1