Persoana din spatele brandului “Havin” se numeste Elisabeta Göğüsgeren, are 35 de ani si locuieste “in una din cele mai frumoase si misterioase metropole din europa si asia- Istanbul, una din vechile capitale ale bijuteriilor”; mai mult ca sigur ca locul a avut o mare influenta asupra drumului pe care se gaseste acum, intrucat “aici frumosul (in aceasta ramura) se gaseste in foarte multe forme si modele si asta m-a facut sa vreau sa arat si celor de acasa ca pentru a fii frumoasa, o bijuterie nu trebuie sa fie neaparat din aur sau argint; ea poate fii frumoasa si pretioasa prin impactul pe care il are asupra purtatorului si privitorilor.”
Dupa o lunga experienta in domeniul bancar, economist fiind de meserie, a inceput o alta, la fel de plina de responsabilitati dar cu si mai multe satisfactii: aceea de mama si de casnica. Are doi copii de 5 si 1.5 ani care ii ocupa mai tot timpul si o storc de energie dar care o inspira totodata si o si stimuleaza, tinand-o in permanenta forma.
Ii place frumosul pe care se straduieste sa-l gaseasca acolo unde nimeni nu s-ar astepta, sub forme si combinatii ciudate, afara din normal. Desi este un capricorn echilibrat si rational, in partea artistica iubeste asimetria si incalcarea ‘normalului’, ii place sa intrige prin asocieri nebanuite, o intriga incorsetarile in tipare prestabilite si pe cat posibil incearca sa imprime fiecarei creatii in parte o unicitate destandardizata.
“Imi place sa creez bijuterii care sa imprime personalitate purtatoarei, sa confere incredere si forta- atuuri ce n-ar trebui sa lipseasca nici unei femei”.
Ca materiale de baza ar spune fara ezitare: pietrele semipretioase. Pentru ea piatra inseamna pasiune, in cele mai multe cazuri stie cu exactitate ce va deveni fiecare piatra, de la primul contact vizual- “si pt ca imi plac extremele, imi place sa lucrez cu matase naturala ( turcia este un important furnizor, orasul Bursa fiind vestit pt superbele matasuri), snururi de piele , si metale FOARTE bine tratate si lucrate, pentru ca timpul meu este pretios, din pacate nu-mi ajunge niciodata si daca il dedic executarii unei bijuterii m-ar inhiba pur si simplu sa stiu ca ceea ce va rezulta dupa atatea ore de munca se va deteriora rapid din cauza unui amanunt tehnic de prelucrare.”
In viitorul apropiat? Se vede muncind si mai mult. Atat. Restul tine de cele ce ii apreciaza eforturile si munca, poate doar spera ca ele vor fii mai multe, din ce in ce mai multe.
Be First to Comment