Magazine noi pe Breslo…Ceasuri Muzicale!

Tu ai avut pick-up(sau picap… sa intelega toata lumea, ptr. ca pe google e scris si asa si asa) acasa? Ei bine eu am avut… si stiu ca mare a fost nenorocirea cand acel “ac” s-a rupt… stiu ca avem placi de vinil cu muzica clasica, cu Seicaru, Mihai Constantinescu si bineinteles povesti …

Anii au trecut si uite ca multi dintre noi sunt inventivi si din acele viniluri s-au realizat ceasuri. Ideea mi se pare foarte buna si mai ales ca poate fi un cadoul ideal pentru barbati (pentru ca de foarte multe ori ne punem aceasta problema, ce sa le cumparam “lor”)

In spatele Ceasurilor Muzicale se afla Claudia, o persoana inventiva, plina de curaj, care ne face sa ne bucuram de fiecare daca cand ne uitam la aceste obiecte decorative.

1. De cand te ai apucat de realizat ceasuri pe placile de vinil?

Fac ceasuri din discuri de vinil din octombrie 2010.
La inceput majoritatea erau ceasuri de birou din discuri mici (18 cm diametru, din care jumatate este reprezentata de eticheta).
Treptat, am introdus si discurile mari, spre bucuria pictorului din mine, care avea mai mult de 4 cm in jurul etichetei, sa-si puna in practica ideile. :)

2. Cum de ai vrut sa ai un magazin pe Breslo?
Breslo a devenit un loc de cumparaturi cunoscut si in afara comunitatii handmade.
Sunt oameni care stiu ca exista un magazin numit Breslo unde “se gasesc lucruri interesante, originale”.
In plus, site-ul este foarte usor de folosit.

3. Povesteste-ne despre ceea ce realizezi tu.

Produsul final, ceasul “muzical”, l-am dorit a fi un produs complet, un obiect de arta cu utilitate practica.
Ceasurile pe care le realizez sunt produse unicat (o pictura este realizata o singura data) si vin complet “echipate”: cu suport de prindere de perete sau suport de lemn pentru ceasurile de birou, baterie, coperta originala a discului de vinil, instructiuni, istoric, muzica, livrare gratuita.
Majoritatea sunt ceasuri silentioase, fara ticait, secundarul miscandu-se cursiv.
Ceasurile poarta, in majoritatea cazurilor, numele autorului discului de vinil, iar pictura de pe ceas este in stransa legatura cu vinilul.
Iata un filmulet din atelier, una din melodiile de pe discul pictat in film fiind aleasa drept coloana sonora:
http://www.youtube.com/watch?v=006wXrorz-o

4. Ce materiale folosesti in special si de ce le preferi pe acestea?

Folosesc acrilice pentru ca sunt rezistente, se usuca repede si adera mai bine pe suprafata lucioasa a vinilului.
Culoarea neagra a suprafetei pe care pictez este si ea o noutate, uneori fiind nevoie sa pictez in negativ.
La final, picturile sunt acoperite cu lac protector (vernis) care accentueaza pigmentul culorilor si le face durabile in timp.
Pentru colaje folosesc carton duplex (colorat sau printat cu diverse imagini) si decupaje din revistele pe care le am prin casa.

5. De unde iti vin ideile atunci cand incepi sa lucrezi?

Aici povestea este mai lunga, pentru ca e vorba de etapele realizarii ceasurilor.
Primul pas este alegerea discului. Majoritatea discurilor apartin artistilor cunoscuti, tocmai pentru ca oamenii sa-si aleaga ceasul in functie de cantaretul (sau cel putin genul muzical) preferat.
Insa uneori aleg intamplator un disc din colectie si il pun pe pick-up. Am avut adesea surpriza foarte placuta sa aud pe aceste discuri muzica impresionanta, descoperind astfel talente ramase necunoscute.
Daca muzica de pe disc nu se gaseste pe internet, redau muzica de pe vinil in format digital, pentru a o putea oferi spre auditie viitorului cumparator.
Apoi incepe etapa de documentare, de aflare a informatiilor ascunse despre artistii de pe disc. Uneori documentarea poate dura chiar si cateva ore, implicand si traduceri din cine stie ce limba straina (am avut cazuri in care singurele informatii disponibile despre artistii respectivi erau pe un site vechi in poloneza, ceha sau suedeza).
Astfel, ascultand muzica de pe disc si cunoscand si cate ceva despre artist, poate incepe etapa de imaginare, de conexiuni conceptuale, in care rasare sau nu o idee.
Daca ideea apare, trec la transpunerea ei in pictura pe disc. Mai am si o lista cu diverse idei care inca isi asteapta discul potrivit. :)

6. Cui ii sunt adresate creatiile tale?

Se adreseaza iubitorilor de muzica si iubitorilor de pictura.
In centrul atentiei este muzica de pe disc. In jurul ei este construit conceptul reprezentat prin pictura.
Avantajul ceasurilor este ca imbina aceste doua arte intr-un obiect practic, pe care il poti utiliza chiar si ca element de decor in designul interior.
Desigur, se adreseaza si persoanelor care pur si simplu au nevoie de un ceas si prefera unul simpatic si original in locul celor fabricate in serie si comercializate in magazine.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *