Tiptil, trecem pe lângă 7 pisici care dorm întinse în razele soarelui auriu de toamnă și intrăm în atelierul artistei.
Dacă vă întrebați de ce 7 pisici, acesta este numărul pe care l-a ales artista pentru a-și defini creațiile și pentru a ne împărtăși și nouă, în fiecare dintre ele, culorile, formele și texturile pe care le modelează în pasta cu uscare la aer.
Nouă vieți dacă am avea, am dori să fim înconjurați de obiectele ludice, delicate pe care le găsim în magazinul 7 pisici.
În acest univers poetic în care reveria nu este niciodată întreruptă de zgomotul exterior, întâlnim păsări grațioase stilizate în spirit minimalist, flori albastre delicat pictate, căsuțe cu ferestre în care se reflectă cerul.
Jocul texturilor și culorilor ne invită să descoperim o lume plină de fantezie de fiecare dată când privim aceste minunate creații.
Am stat de vorba cu artista din magazinul 7 pisici care ne-a povestit cum a început pasiunea pentru pasta de modelat și cât de importantă este caracteristica eco ale creațiilor ei în aspectul final al obiectului realizat.
’’Intotdeauna mi-a placut sa “mesteresc”, sa creez lucruri noi, cu mainile mele. Am avut o perioada, in care am inceput sa imi creez bijuterii personalizate combinand diverse margleute- mi-am cumparat mai multe ustensile care sa ma ajute ( sarme, clesti, etc). Ulterior am descoperit si pasta de modelat, pe care am gasit-o in mod intamplator intr-un magazin de hobby. Mi-a atras atentia, si fiind foarte curioasa de rezultate am hotarat sa o incerc. De atunci lucrurile au tot evoluat, si continua sa evolueze.
Unele materiale le aleg dupa o perioada de analiza/cercetare – in cazul in care stiu exact ce efect doresc la final, iar altele le aleg pentru experimente ( unele cu soldate rezultate de succes, altele….nu). Se intampla uneori sa merg la un magazin pentru a cumpara un anumit material, iar acolo sa descopar alte materiale interesante, pe care nu le-am mai folosit, dar care sa ma inspire, sa imi aduca idei noi. Unele din materialele pe care le-am folosit, au avut surse surprinzatoare- carton reciclat, pietre, etc.
Imi doresc sa creez produse durabile, care sa nu se deterioreze usor si care sa poata fi folosite in mai multe moduri/combinatii. Incerc sa folosesc materialele in mod cat mai eficient si, in masura in care este posibil, sa refolosesc/reciclez sau sa transfom anumite materiale sau chiar si piese mai vechi, care consider ca ar putea avea potential mai mare.’’
Be First to Comment