3 Comments

 1. Irina said:

  Super interesant articolul, mai vrem articole pe aceasta tema. In plus am mai vrea si detalii despre inchiderea firmelor sau posibilitatile de suspendarepe un termen de limitat, daca exista astfel de variante. Multumim!

  March 19, 2015
  Reply
 2. Catalina said:

  In cazul SRL-ului, întreprinzătorii tineri (sub 35 de ani) pot solicita sprijin nerambursabil de la stat (în limita sumei de 10.000 euro) şi pot beneficia de scutirea taxelor de înfiinţare (SRL-D)

  As vrea sa stiu mai multe despre acest aspect. Unde pot solicita acest lucru? Am sub 35 de ani si doresc sa deschid anul acesta o firma, de aceea m-ar interesa acest aspect al acestui sprijin nerambursabil

  Multumesc mult!

  March 19, 2015
  Reply
  • Buna Catalina,
   Din ce m-am documentat eu, in momentul in care vrei sa aplici pentru un astfel de program, trebuie sa ai un plan de afaceri foarte detaliat si bine pus la punct. !
   La inceput, trebuie sa ai tu (personal) mai mult de 10.000 euro de investit si sa achiti la livrare toate echipamentele si investitiile tale, si abia apoi ti se vor returna doar o parte din banii pe care i-ai investit in functie de cheltuielile tale (nu toate cheltuielile intra la returnare, si aici din nou trebuie sa fii foarte atenta).
   Iar din cei 10000 euro, ti se pot returna maxim 9000 euro (restul de 10% trebuie sa fie de la tine, obligatoriu), asta ma repet, in functie de investitiile tale, pentru ca poti sa ramai si cu 50% nereturnabili.
   In plus, sunt si multe conditii, de genul:
   – sa creezi locuri de munca , dar salariile nu intra in banii rambursabili;
   – sa-ti faci firma intr-o zona rurala si sa creezi locuri de munca in zona respectiva;
   – materia prima nu intra neaparat in banii rambursabili;
   – TVA-ul facturilor nu e rambursabil, indiferent de investitie;
   – etc.
   Succes!
   Daca am gresit cu ceva, sa ma corecteze cine are mai multe informatii.

   March 20, 2015
   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *