Dulceata de visine

 

Sezonul visinelor e in toi. Chiar daca sunt mai acrisoare decat ciresele, specialistii in nutritie spun ca visinele contin mai putine zaharuri decat acestea. Potasiul pe care il au in compozitie contribuie la furnizarea unei cantitati de energie optime organismului. Eu va propun o dulceata de visine.

 

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

–        1 kg. si jumatate de visine fara samburi

–        1 kg. si 200 gr. zahar

–        1 lamaie ( zeama si coaja rasa )

 

Mod de preparare:

Visinele se curata de codite, se spala foarte bine, lasandu-se cateva minute in apa rece, dupa care le scoatem samburii.

 

 

 

Se adauga zaharul alternativ cu fructele ( in straturi ), peste care punem zeama si coaja rasa de la o lamaie. Punem vasul pe foc, amestecand din cand in cand, se fierbe 60 minute  – 90 minute, pana dispare spuma, iar siropul se leaga.

 

 

 

 

Cand dulceata s-a legat, se ia oala de pe foc si se lasa la racit, degustam cum se cuvine, apoi se adauga compozitia in borcane, care se depoziteaza in camara.

 

 

2 Comments

  1. Evutza said:

    Delicioasa! :) Am facut si eu zilele astea dulceata de visine, insa am folosit mult mai putin zahar, desi am fiert-o mai mult. A iesit asa de buna si chiar dulce, de spuneai ca e dulceata de cirese! :) Felicitari, Aura, pentru tutorial! :)

    July 10, 2013
    Reply
  2. DanaH said:

    Delicios, am pus si eu niste borcane anul acesta, dar cu mai putin zahar.

    July 11, 2013
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *