Cum arata atelierul Abru ?

Cuvintele lui Andrei ne deschid usa spre atelierul in care a prins viata un concept prieten cu mediul: Abru.

DSC_0638

“Dragul meu atelier se afla in frumoasa Timisoara. E o zona linistita, care-mi permite sa creez fara a fi deranjat. Sa ajungi la mine trebuie sa urci la doi. In casa scarii cu siguranta te vei intalni cu multe biciclete, printre care si a mea. Ma plimba peste tot si asteapta cumintica sa fie facuta frumoasa.

DSC_0314

Iti dai seama ca ai ajuns la etajul corect ghidandu-te dupa plantele ce inconjoara intrarea. Deschizi usa, iar in capatul holului e el, atelierul meu. E o camera mica pe care am reusit sa o amenajez astfel incat sa mi se potriveasca. E atat spatiul in care mesteresc, cat si cel in care ma odihnesc, incarcandu-mi bateriile pentru ziua urmatoare.

DSC_0830

Incet, incet functia de dormitor a incaperii a fost preluata de cea de atelier. Materialele, uneltele si toate lucrurile folositoare procesului de creatie sunt in primplan. Ma simt bine la mine in Atelier, imi place!

DSC_0854

Cu toate astea gasesc intotdeauna mici modificari de facut. Mai asteapta cateva proiecte prin care sa pun in ordine o parte din unelte. Atelierul meu ma reprezinta. Am transformat incaperea radical din momentul in care m-am mutat. Am acordat atentie fiecarui element in parte. Mare parte din mobilier e mesterita de mine. De nu e in toatalitate facut de mine, tot are cate ceva modificat: un strat nou de vopsea, o husa vopsita manual, tapet pe usa, tevi de incalzire vopsite…..nu ma pot abtine :)).

DSC_0821

De obicei in timp ce lucrez sunt singur, sau daca e sa luam la socoteala plantele, ele sunt cu mine. Sempervivum ale mele ma vegheaza de pe balcon. Ahhh….era sa uit de manechinuitii mei…Eva si Adam (sper ca ma vor ierta). Se intampla sa mai am in vizita prieteni, iar daca sunt in timpul mesteritului, ii pun si pe ei la treaba (glumesc). Ei ma ajuta povestindu-mi de pe balcon/canapea unde-si savureaza bautura.

DSC_0843

DSC_0845

DSC_0969

Chiar daca imi place asa cum e, nu ma pot opri din a visa. Ma vad avand un atelier/showroom intr-o hala ori cladire industriala. O incapere mare trebuie sa fie, unde sa-mi incapa toate masinariile si uneltele la care visez.

DSC_0824

In timpul creatiei de cele mai multe ori ascult muzica. Am radioul preferat, cu oameni faini si mix perfect de genuri. Se mai intampla sa “vad “ cate un serial cu urechile. Pauzele mi le fac fie tolanindu-ma pe canapea cu ceva de baut si rontait, fie pe fotoliul de pe balcon, din nou sorbind si ciugulind cate ceva bun facut in casa.

DSC_0867

Toate obiectele din atelier imi sunt dragi, incepand de la burghie si pensete, pana la Adam si Eva. De ele sunt inconjurat atunci cand lucrez. Cu Adam si Eva e poveste faina intamplata cu vreo trei ani in urma. Nici nu cred ca am atras atentia cuiva cand am carat-o pe Eva( cu toate ca i-am oferit un tricou sa se acopere) pe strada in toiul zilei. Adam saracul era in bucati, cu o mana iesindu-i din geanta mea…zici ca eram Dexter Morgan :)). Frumoase amintiri!

DSC_0932

DSC_0895

DSC_0934

Sunt inspirat de natura si de mediul inconjurator. Totul a inceput din dorinta de a insufleti prin intermediul reciclarii diferite materiale care nu aveau alta destinatie, doar aceea de a fi reciclate prin metode clasice. Mottoul meu este: <<Nimic nu se arunca, totul se transforma>> Lucrul asta nu inseamna ca atelierul in care lucrez este o mare de lucruri care nu mai folosesc nimanui. Nu, fac o selectie in functie de interesele mele. In prima perioada am inceput sa reciclez placi electronice, componente electronice si cabluri rezultate din diferite depanari.

DSC_0945

A doua perioada este reprezentata de accesoriile din creioane colorate. Pietrele de rau si sarma de cupru reciclata au facut si ele echipa buna, m-au ajutat sa experimentez si sa evoluez. Fiecare material folosit are cate o poveste, un punct din care a plecat ideea. De exemplu placile electronice am inceput sa le reciclez sub forma asta in urma unui loc de munca din timpul anului trei de facultate. Fiind inconjurat la locul de munca de o sumedenie de piese si placi electronice, am inceput sa le vad sub o alta forma. Primele placi le-am primit de la unchiul meu Marcel, electronist de meserie. Asa a inceput totul.”

DSC_0904

DSC_0924

18 Comments

  1. PersonallyME said:

    Felicitari Andrei, atelierul tau e foarte cool! Si tu esti cool :D

    September 21, 2014
    Reply
  2. giulia.stroe said:

    este super!! mult succesc in continuare Andrei!!

    September 21, 2014
    Reply
  3. DanaH said:

    Imi place! Mai ales coltul cu verdeata de pe balcon.

    September 22, 2014
    Reply
  4. ramonaignat said:

    Am remarcat magazinul, deosebit si original ! Nu m-as fi gandit niciodata ca in spatele lui este un barbat :) Felicitari !

    September 22, 2014
    Reply
  5. Felicitari Andrei ! Ai un atelier extraordinar . Mult succes in continuare !

    September 22, 2014
    Reply
  6. abru said:

    Salutare tuturor! Juli, multumesc frumos pentru articol! :)

    Va multumesc frumos pentru aprecieri! :D Sunt un boom de energie! Va doresc o saptamana frumoasa si cu spor!

    September 22, 2014
    Reply
  7. GIOstudio said:

    Frumos atelier! Felicitări! !! Super faini Adam și Eva!!! Imi place ce nume le.ai pus. Îmi plac si mie mult “manechinuitii” desi imi era groază de chestiile astea când eram “copchila”. :)) Am trecut peste si am reușit să achiziționez și eu unii pe placul meu, însă ju am reușit să-i dichisesc încă. Bravo ție încă odată! !! enjoy your space!

    September 22, 2014
    Reply
  8. Petriioni said:

    Foarte frumos, felicitari!!!Spor la treaba!!! :)

    September 22, 2014
    Reply
  9. Anaty said:

    Superb atelier!!!!! Mult spor de munca si inpiratie pe mai departe.

    September 22, 2014
    Reply
  10. nagual said:

    Grozav atelier Andrei, si creatii care nu pot trece neobservate!
    Mie-mi plac si Evele ce-ti servesc de model :)

    September 22, 2014
    Reply
  11. superb, de departe cel mai frumos si organizat atelier!inspiratie tie, Andrei!

    September 23, 2014
    Reply
  12. abru said:

    Hello! Ma bucur foarte mult ca va place. Cele care sunteti din Timisoara si/sau cele care veniti vreodata in oras, va astept la un citro pe balcon. Sa povestim una, alta. Spor la mesterit sa aveti! :)

    September 23, 2014
    Reply
  13. ora exacta said:

    Am aflat aceasta pagina, dupa ce am cautat despre Cum arata
    atelierul Abru ? pe Google. Se pare ca informatia
    dvs e foarte valoroasa, mai ales ca am mai gasit aici si despre ora, ora exacta, lucruri interesante si folositoare.

    Mult succes in continuare!

    October 3, 2015
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *