#7uporiginals | Meet the Makers – Andreea de la Dushky, între provocări artistice, branding, modă şi ilustraţie

Întâi a fost copilul pasionat de culori, forme geometrice şi abstract. Apoi a fost adolescentul atent la detalii, organizat şi cu o dorinţă interioară extrem de puternică de a face artă. Acum este Andreea Muntean, artist & crafter la Breslo, şi mândru owner al Dushky, business-ul care îi permite să îşi trăiască viaţa într-un mod creativ şi liber.

Când nu coase broşe în formă de bufniţă şi nu face ilustraţii “altfel”, pozează combinaţii de culori şi imprimeuri pe Instagram. Când nu scrie pe blogul personal, face branding pentru proiecte cool. Şi când nu face niciuna din cele de mai sus, caută tot timpul experienţe noi care să îi alimenteze spiritul creativ.

Andreea este, astfel, unul dintre creatorii alesi de 7up sa inspire si sa motiveze, ca parte dintr-o campanie de brand super-pozitiva: “Do what you do, feels good to be you“. Este omul care a luat decizia să facă exact ceea ce îi place, aşa că azi va invităm şi pe voi să faceţi cunoştinţă cu unul dintre cele mai iubite magazine de pe Breslo: Dushky, by Andreea Muntean.

https://www.breslo.ro/dushky

https://www.breslo.ro/dushky

https://www.breslo.ro/dushky

https://www.breslo.ro/dushky

 

Andreea, fă-ne o mică introducere în povestea ta și a proiectului tău

Dushky a devenit încet și în timp, ceva mai mult decât un simplu proiect, s-a contopit cu tot ceea ce mă reprezintă ca artist, iar acum, mi-e tot mai greu să mă și identific cu alt nume. Poate pentru că latura artistică ocupă cea mai mare cameră din casa persoanei mele. Prin urmare Dushky e tot ceea ce pot crea din propria-mi imaginație, de la ilustrații, la bijuterii și obiecte decorative.

Întreaga poveste a început cu o explorare a unui interes prea mare în ceea ce privește vizualul. E ironic cumva, că port ochelari de vedere de când eram foarte mică, dar mereu am fost interesată să văd, să observ, e simțul pe care în continuare îl folosesc cel mai mult și nu numai în domeniul creativ. Dar am realizat că pot recrea ceea ce văd, apoi am învățat să interpretez, să compun, să descompun, să exagerez și să abstractizez tot ceea ce observam și „asta mi-a ocupat tot timpul”.

Brand-ul a crescut printr-o imagine la care lucrez constant, încă descopăr și experimentez și stilul se formează încet, încet. Conturul nu va fi niciodată definitivat, însă schița e acolo.

Prin urmare, Dushky înseamnă culoare, detalii, geometrie, un amestec între imaginație copilărească și formă abstractă. Și mi-ar plăcea să continui să cresc, iar brand-ul să se dezvolte în ceva care să lase o amprentă, cât de mică va fi ea.

Deși e deja o mică afacere, e încă un lucru foarte personal. Mă implic întru totul atunci când desenez sau creez ceva, încă-mi afectează starea de spirit dacă ceva iese sau nu bine. Oricât de departe ar ajunge, eu tot voi fi acolo dând mai mult decât mă voi aștepta vreodată să primesc înapoi.

Cum ți s-a schimbat viața de când faci ce îți place?

Mi-a fost tare greu să mă apuc efectiv de făcut ceva în direcția asta și sincer eram foarte împăcată cu ideea că poate, pur și simplu, nu va merge, dar am zis să încerc. Nu voiam să ajung într-un punct, mult mai târziu, în care să am regretul că nu am încercat măcar.

Nu mă așteptam să aibă vreun succes, dar mă bucură fiecare zi în care am de lucru și certitudinea că pot face asta în continuare. Mă bucură și mă motivează oamenii care la rândul lor se bucură de creațiile mele.

De ce ai sfătui pe cineva să se apuce de handmade/diy?

Dacă pasiunea e acolo, a încerca să faci ceva nu va fi niciodată o pierdere de timp. Eu am mare apreciere pentru oamenii care fac lucrurile să se întâmple, care sunt activi, care creează, care aduc o contribuție, în orice fel, lumii. Acești oamenii mă inspiră.

Daca am face toti handmade, cu siguranță lumea ar fi mult mai colorată și mai recunoscătoare, ar aprecia frumosul, meșteșugurile și arta. E nevoie de mai mulți oameni creativi, da. Dar nevoie din când în când și de oameni mai serioși care să ne readucă cu picioarele pe pământ. Artiștii tind să se piardă în propria imaginație.

Cum ti se pare comunitatea creativa din Romania?

E o comunitate mică, ce încă se descoperă, dar crește tot mai mare de la an la an, am cunoscut diverși creatori și artizani, toți sunt oameni faini și cu siguranță merită susținuți. Din ce am tot văzut și urmărit, cred că handmade-ul de la noi are un potențial foarte mare, cu siguranță se poate așeza bine lângă cel din restul lumii.

In acelasi timp, consumatorii de handmade cred că sunt niște oameni mai fericiți, care apreciază lucrurile mărunte și individualitatea care ne separă. Sunt oameni care poate deși nu sunt creativi in sensul clasic al cuvantului, apreciază mult creativitatea în alții. Oameni care vor să iasă din tipare, care nu vor ce are toată lumea, vor ceva al lor. Îmi plac oamenii ăștia, sunt ca și mine, ne înțelegem.

Comunitatea handmade e una destul de stransa, cu membri care se admira si sustin reciproc. Tu ai creatori romani pe care ii admiri?

Momentan am o mică obsesie pentru Iuliana Pislaru, JasminBlanc și FireflyDream.

https://www.breslo.ro/dushky

https://www.breslo.ro/dushky

 

Mulţumim pentru poveşti, Andreea! Suntem cu ochii pe tine! Iar pe voi vă invităm cu drag să îi descoperiţi toate produsele în magazinul Dushky. Adăugaţi-l la favorite, veţi vrea sigur să reveniţi aici pentru un cadou.


Meet the Makers este o serie de interviuri despre curaj si creativitate, sustinuta cu energie de 7Up. O serie de articole aspirationale si motivationale, in care cei mai iubiti creatori din comunitatea Breslo ne povestesc despre cum au decis sa isi ia pasiunile in serios si felul in care li s-a schimbat viata in momentul in care au inceput sa faca mai mult din ceea ce le place.

Inspirati de misiunea 7up, ne mobilizam sa convingem cat mai multi oameni sa dea mai multa atentie pasiunilor care ii fac fericiti, fie ca asta inseamna sa te apuci de handmade, sa te duci la mai multe concerte, sa adopti 3 catei sau sa pornesti un vlogging channel.

Puteti citi mai multe povesti cu good vibes pe pagina 7Up – Do what you do. Feels good to be you

Spor si creativitate! ♥

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *