M-am gândit ca azi să vorbim despre ciocolată. De ce? Anotimpurile reci ne provoacă o poftă de ciocolată mai mare decât în restul anului, iar culorile frunzelor ne amintesc, acelora care au un “sweet tooth”, doar de arome de ciocolată. Dacă e să căutăm rădăcinile acestui deliciu, se pare că în anul 1100, cacaoa – principalul ingredient al ciocolatei – a fost atestată documentar, însă era utilizată cu milenii înainte, de pe vremea mayaşilor.
Consumată moderat, ciocolata are efecte benefice asupra organismului; sistemul circulator este primul pe listă, dar ciocolata stimulează şi activitatea creierului, previne tusea, iar antioxidanţii pe care îi conţine încetinesc efectele îmbătrânirii. Dar pentru că există şi efecte negative, recomandarea mea este sa dublăm porţia de ciocolată permisă prin haine şi bijuterii care ne amintesc de gustul ei bun.
Pe Breslo, se poartă ciocolata amăruie şi cea cu lapte, ciocolata de casă şi ciocolata caldă, după cum o sa vedeţi mai jos:
Pixie rust; Funkcesorii; Kittenhood; Dodo; BWE (în sensul acelor de ceasornic)
În afara accesoriilor în culori ciocolatii, există o categorie aparte a celor care sunt dulciuri: bucăţi de ciocolată, prajituri şi torturi cu ciocolată, fursecuri şi gogoşi.
Taraba cu cercei; Alya Design; Fimolicious
Dacă însă pofta de ciocolata e prea puternică şi nu poate fi potolită doar cu indicii vizuale, vă recomand balsamurile de buze aromate!
frumos post… si deja imi e pofta de ciocolata, in orice forma ar fi ea :)