Oamenii și-au acoperit capul încă din timpuri străvechi. Inițial, pălăriile aveau ca scop protejarea capului de intemperii și de răni provocate de stânci sau arme. Apoi, pălăriile au devenit simboluri ale statutului înalt și al clasei sociale. Eticheta și clasa sociala au jucat un rol important in designul pălăriilor și in obiceiul de a purta capul acoperit. La sfârșitul secolului 2o, atât bărbătii cât și femeile își schimbau pălăriile in funcție de activitatea pe care o făceau, multe doamne din înalta societate schimbând pălăria de câteva ori in cursul aceleiași zile.
Codul bunelor maniere sugera ca este o rușine să ieși in public fără pălărie sau mânuși. O anecdota povestește cum o tânăra doamnă din înalta societate a fost mustrata sever pentru că a ieșit îmbrăcata necorespunzător să trimită o scrisoare. Doamna ieșise câțiva metri pana la cutia poștală, însa fără mânuși și cu capul descoperit.
In epoca modernă, purtatul unei pălării a devenit aproape o extravaganță și riști mai degrabă să atragi priviri mustrătoare dacă te aventurezi cu o pălărie pe strada. Pentru toate cele care apreciază totuși pălăriile și epoca lor de glorie, dar nu vor să para prea extravagante exista Little Black Hat de la riluri.
Faptul că este “doar” o clama de păr nu înseamnă însă că veți trece neobservate. Little Black Hat este de fapt o pălărie (ce-i drept, deghizata in clamă), și după cum bine știți, pălăria este cel mai vizibil accesoriu pe care cineva îl poate purta, pentru că atenția privitorilor este întâi atrasa de față. După cum spune un proverb englezesc: “If you want to get ahead and get noticed, then get a hat”.
Vaaaaaaai <3<3:D< :):)