ceva vechi, ceva nou, ceva imprumutat

Conform tradiției, între accesoriile și bijuteriile trebuie să ai în ziua nunții: ceva nou, ceva vechi, ceva împrumutat și ceva…albastru.  Locul de proveniență a tradiției ceva vechi, ceva nou este Anglia, cel mai probabil în epoca victoriană. La început era vorba de o mică poezie care cuprindea 5 obiecte pe care viitoarea mireasa ar trebui sa le aibă asupra ei in ziua in care spune “DA”: “Something Olde, Something New, Something Borrowed, Something Blue, A Sixpence in your Shoe”.

Ceva vechi (Something old) – simbolizează trecutul miresei, familia ei și tradiția care s-a respectat în familia ei.  Astfel acel ceva “vechi”,  continuă în viața miresei.

Ceva nou (Something new) – se referă la noua viață pe care o va avea mireasa după nuntă alături de persoana iubită.

Ceva împrumutat (Something borrowed) – este un obiect care în mod obișnuit se împrumuta de la o prietena sau ruda deja casatorita pentru a transmite miresei norocul său.

Ceva albastru (Something blue) – Albastrul a fost culoarea adoptată pentru rochiile mireselor încă din antichitate, simbolizând fidelitatea, iubirea și puritatea.

În ultimul rând ar fi bănuțul din pantof (A sixpence in her shoe), tradiție care nu se mai respectă. Acesta simboliza bogăția și prosperitatea.

Citește în noul articol Unica.ro totul despre această tradiție și vezi ce accesorii ți-au pregătit creatorii Breslo.

 

1 2

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *