Am revenit cu un nou articol-tutorial marca F64, de aceasta data atentia fiind concentrata pe fotografierea diverselor creatii vestimentare si/sau a materialelor.
Poate ca cel mai important lucru in ceea ce priveste materialele folosite, este sa va asigurati ca in fotografie surprindeti acele detalii care fac diferenta, adica: culorile, texturile si modelele.
In ceea ce priveste echipamentul, foarte utile se vor dovedi trepiedul ( unul bun gasesti aici ) si telecomanda ( ca cea de aici ), permitandu-va sa aveti astfel mainile libere, pentru a efectua diverse retusuri sau pentru a trage de materiale/haine pentru o anumita postura etc.
De asemenea, s-ar putea sa fie utile difuzoarele de lumina (vezi si ebookul F64 despre fotografia de produs), pentru a dispersa lumina si a crea o atmosfera placuta, cu lumina moale.
Fundalul joaca si el un rol important, ca de altfel pentru orice fotografie de produs, in aceasta situatie functionand de minune atat fundalurile neutre, cat si cele texturate.
O alta idee ar fi realizarea fotografiilor afara, un décor natural sau chiar industrial putand da un contrast puternic (depinde si de vestimentatie, desigur).
Poti de asemenea combina mai multe produse intre ele sau sa adaugi elemente de recuzita care sa evidentieze articolul respectiv.
Atentie mare la incadrare si la punctul de statie. In acest caz sunt recomandate fotografiile pe toata lungimea articolului de imbracaminte, atat din fata cat si din spate.
Clientii terbuie sa vada modelul pentru a-si da seama daca i s-ar potrivi sau nu.
Cele mai atractive unghiuri sunt, in general, din fata, de la acelasi nivel cu modelul. Daca nu aveti un model, puteti pune hainele pe un manechin sau pe umerase, agatate in copaci sau pe un gard frumos vopsit, ori in alte moduri neobisnuite. Important este sa nu uitati de creativitate!
*Sunt recomandate mai degraba umerasele de lemn. Lemnul da intotdeauna impresia de calitate si arata mai profesional decat plasticul. De asemenea, reflecta mai putina lumina fata de metal.
Pentru a scoate in evidenta detaliul si textura unui material alegeti o sursa de lumina naturala sau artificiala care sa bata la un unghi intre o si 45 de grade, astfel incat lumina sa se atenueze pe produs si sa formeze umbre fine de-a lungul texturii.
Inainte de orice sedinta foto, nu strica putina inspiratie, asa ca vedeti ce fotografii comerciale va plac, studiati-le atent si incercati sa va dati seama ce anume va trezeste inspiratia, pentru a va folosi de acele elemente si in imaginile voastre.
Spor la fotografiat!
Multumim pentru informatii.
Eu personal sunt foarte interesata, intrucat realizez si hainute pentru copii.
Sunt pasionata de fotografie si acaparez orice informatie noua.
O prezentare excelenta si exemplele sunt foarte edificatoare.
Felicitari pentru articol.