Putem spune că ideea este la fel de importantă ca şi obiectul.
Există idei care nu au nevoie de obiecte concrete care să le susţină teoria dar oare exista obiecte care să nu fi pornit de la o idee?
Pentru un teoretician al ideilor ’’obiectul’’ îl reprezintă însuşi ideile pe care le dezvoltă fără a le concretiza în obiectele palpabile, creatorul de obiect însă are nevoie de o finalitate concretă a ideilor sale.
De multe ori obiectul realizat depaşeşte cu mult ideea iniţială, ceea ce reprezintă un caz fericit.
Unii creatori au nevoie doar de o idee schiţată, alţii îşi elaborează planul de lucru prin desene, schiţe complicate care pleacă de la construcţie până spre cele mai mici detalii.
Şi când vine vorba de detalii suntem întotdeauna încântaţi să descoperim adevaraţi artizani care sunt întru totul dedicaţi obiectelor pe care le creează.
Artizanix este un creator de obiect pe care îl preocupă atât designul jurnalelor sale cât şi materialele folosite.
Hârtia de cea mai bună calitate, materiale precum pielea şi accesorii de tot felul vin să întregească armonia jurnalelor pe care le putem admira în magazinul său.
Jurnal din piele culoare maro rustic cu pagini albe
Am stat de vorbă cu Artizanix care ne-a vorbit despre începutul pasiunii lui pentru jurnale, despre materialele eco folosite şi importanţa lor în procesul de creaţie.
’’Cu ceva vreme in urma am gasit pe net cateva filmulete care te invatau cate ceva din arta legatoriei de carte, si cateva modele de jurnale de acest tip si mi s-a parut foarte interesant. Am studiat mai multe modalitati de lucru, am ales varianta care mi s-a parut ca ma reprezinta cel mai bine si ca un adevarat autodidact am pornit la lucru. Desi poate parea simplu de realizat, genul acesta de jurnal, cusut in coperti din piele, necesita un ochi bun in alegerea si croirea bucatilor de piele, multa atentie in pregatirea acestora pentru coaserea fasciculelor de hartie, realizarea unor tipare pentru gaurirea hartiei, o mana dibace in realizarea cusaturilor si multa, foarte multa rabdare. Dar asta nu este tot…abia acum incepe adevarata contributie artistica si anume adaugarea elementelor care sa defineasca produsul final ca produs unicat.
Jurnal din piele intoarsa de culoare gri deschis
Jurnal din piele neagra stantata, cu pagini albe
Hartia trebuie sa aiba o calitate cat mai buna (in jurnalele mele postate pana acum, am folosit hartie reciclata de productie germana, dar folosesc si hartie mai groasa de 120-160 gsm), hartia poate fi supusa unui proces de antichizare sau colorare (utilizand diverse amestecuri de ceaiuri din plante si vegetale), pielea trebuie sa aiba culori, texturi si finisaje cat mai interesante, eventualele accesorii aplicate pe coperta sau pe snurul de inchidere au si ele o mare importanta in valorizarea produsului final. Desigur, sunt multe de discutat despre procesul de lucru, dar…
Am studiat destul de mult piata autohtona de handmade si pot sa spun ca exista suficient potential din partea realizatorilor de produse cat si suficient interes din partea doritorilor de astfel de produse. Din pacate insa, puterea de cumparare este de multe ori inferioara dorintei potentialilor interesati de arta handmade-ului. In fine, trebuie sa ne adaptam acestei situatii. In acest context, pentru jurnalele pe care le realizez, incerc sa pastrez un nivel de pret cat mai accesibil si spun aceasta pentru ca preturile materialelor necesare mie sunt destul de mari (ma refer in special la piele).
Jurnal din piele naturala maro rustic cu 240 pagini
Referitor la ultimul punct, sunt de parere ca orice produs de tip handmade trebuie sa aiba o proiectie spre conceptul de ECO, fie si numai in anumite detalii ale produsului daca nu chiar in intregul acestuia. Din punctul meu de vedere incerc sa raman fan ECO folosind hartie reciclabila, pigmenti vegetali, ata din bumbac ceruita cu ceara naturala de albine, etc.’’
Jurnal din piele neagra cu aspect rustic, cu pagini albe
Set 2 jurnale piele naturala aurie
Be First to Comment