Bogat in vitamine si minerale, ghimbirul ofera organismului vitalitate, are efect afrodisiac si este un bun aliat in lupta impotriva kilogramelor in plus.
Gingerata se spune ca este o limonada cu ghimbir. Iar pentru ca vine vara, cand e cald si vrei sa bei ceva racoritor, atunci nimic nu poate fi mai potrivit decat o gingerata.
Se face incredibil de simplu si rapid, iar rezultatul este minunat!
Avem nevoie de :
– radacina de ghimbir
– sucul de la 1- 2 lamai
– 3-4 linguri de miere
– 1 litru de apa
– cateva frunzulite de busuioc sau orice alte plante aromatice precum menta proaspata ( cateva frunzulite ), salvie sau rozmarin ( insa nu toate odata, ci pe rand ).
Spalam bine radacina de ghimbir, apoi curatam de coaja.
La 1 L de apa folosim o bucatica cat o nuca de ghimbir ( aprox. 3 degete ).
Dupa ce am curatat de coaja, taiem bucati mici pentru a se procesa mai usor, extragem sucul de lamaie si punem toate ingredientele in blender: ghimbirul taiat bucati, mierea, apa si sucul de lamaie.
Mixam pentru cateva minute pana cand obtinem un lichid perfect omogen, pe care ulterior il strecuram printr-o sita fina sau tifon ( pentru a scapa de atele ghimbirului ).
La final, adaugam frunzulitele de busuioc, dupa gust.
Sa o savurati cu placere!
Delicioasa! Merci!
Asta e bautura mea preferata vara! Delicioasa intr-adevar!