Mai sunt cateva saptamani pana la Craciun, dar eu nu m-am putut abtine sa fac acesti biscuiti deliciosi si pufosi chiar si dupa ce se racesc. Se fac foarte usor si sunt foarte aromati. Pentru cei care iubesc scortisoara o sa fie o adevarata incantare.
Ingrediente:
– 500 gr faina
– 175 gr unt
– 250 gr miere
– 250 gr zahar
– 1 lingurita bicarbonat
– 2 linguri cacao
– 1 linurita condimente pisate: scortisoara, cuisoare, nucsoara si cardamon. ( eu pe acestea le-am avut la indemana, insa se mai poate adauga anason si/sau ghimbir ). Se poate adauga din toate sau doar cele care va plac.
– 1 ou
Pentru decor:
– 1 albus frecat cu 100 gr de zahar pudra
– bomboane de ciocolata, perle de zahar, drajeuri colorate …
Optional:
– forme pentru taiat
– hartie de copt
Preparare:
1. Intr-un vas cu fund gros se topeste untul si se amesteca impreuna cu mierea si zaharul ( la foc foarte mic ). Cand zaharul este complet topit, se ia de pe foc si se lasa sa se racesca cca 5 minute.
2. Separat, se amesteca restul ingredientelor: faina, cacao, bicarbonatul si mirodeniile.
3. Se combina cele doua amestecuri si se adauga oul; amestecam cu o spatula; vom obtine un aluat usor lipicios ( daca e prea moale se mai adauga faina ).
4. Se acopera cu folie si se lasa la rece 12 – 24 ore.
Tapetam tavile cu hartie de copt si preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius.
Pe planseta infainata intindem aluatul in foaie groasa de 1 cm si taiem cu formele ( date prin faina ).
Se aseaza in tavi, la distanta de 1 cm, si se coc timp de 10 – 12 minute in cuptorul de aragaz sau 8 minute in cuptorul electric.
Dupa coacere, ii lasam sa se raceasca in tava, si, apoi, incepem sa ii decoram dupa preferinta.
Pentru glazura, amestecam un albus de ou cu zahar pudra, pana obtinem o pasta fina.
Spor la treaba!
Bookmarked! Nu prea mananc eu dulciuri dar doamne ce draguti sunt si ce bine arata!!! <3
Super! Arata minunat si sigur sunt deliciosi!