Nimic mai simplu: cumperi niste foi subtiri de placinte de la supermarket-ul din apropiere. Apoi treci prin piata sa cumperi ceva dovleac pentru placinte (acum mai ales fiind sezonul lor) si te apuci de treaba!
Iti trebui asadar urmatoarele ingrediente:
– 1kg dovleac pentru placinte
– 1 pachet foi de placinte
– cateva linguri zahar brun (6-8)
– cateva linguri ulei pentru uns foile
– scortisoara macinata (optional)
Si procedezi in felul urmator:
1. Ungi fiecare foaie de placinta cu ulei si folosesti 4 foi subtiri unse pentru un rand de placinte.
2. Razi dovleacul pe razatoarea mare…
… si intinzi peste ultima foaie unsa cu ulei un rand de dovleac ras.
3. Presari deasupra zahar (daca aveti brun e si mai bine).
si scortisoara.
4. Rulezi apoi foaia cu tot cu celelalte 3 unse de dedesubt.
5. Tai apoi in fasii potrivite.
si eventual ungi cu unt deasupra (inainte de le taia).
5. Tapetezi o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si asezi placintelele in tava la copt.
6. Lasi la copt vreo 15-20 minute, ori pana cand se rumeneste frumos dedesubt.
Simplu, nu-i asa? :)
Cu drag,
Exact pe gustul meu! Dar din comoditate imi place mai mult placinta de dovleac a mamei! Multumim!
Preferata mea!
este si mai buna daca se ung foile cu unt in loc de ulei. oricum ar fi, este delicioasa!
foarte buna , este sezonul iei !