La întrebarea ceai sau cafea, eu răspund mereu cu cafea. Dar uneori nu îmi doresc altceva decât o oră liberă în care să pot prepara şi savura o cană de ceai aromat… Ador posibilităţile oferite de ceaiurile infuzie, spre exemplu. Bine, câteodată sunt şi eu tentată de confortul unui pliculeţ de ceai, dar în general nu ratez nici o ocazie de răsfăţ preparând o caniţă de ceai cu ingrediente unice ce mă îmbie la cateva momente de relaxare, departe de agitatia unei zile obişnuite.
Pentru ceaiurile infuzie se pot alege frunze întregi de plante, fructe uscate şi muguri, astfel aroma va fi mult mai pătrunzătoare, calitatea plantelor rămâne aceeaşi iar prospeţimea se transmite nu numai prin miros dar aceasta persistă şi în gustul ceaiului. Pe când pentru ceaiul în plic frunzele plantelor sunt marunţite, astfel particulele pierd atât din calitate cât şi din prospeţime, dar pierd şi nutrienţi prin oxidare, prin realizarea ambalajului etc.
Iată reţeta pe care v-o propun şi care, de altfel, este ceaiul meu preferat pe timp de vara: răcoritor, revigorant şi delicios.
– 2 linguri de roiniţă
– 1 lingură ananas uscat
– 1 lingură papaia uscată
– 1 linguriţă coajă de portocală
Amestecaţi toate incredientele. Preîncălziţi sita/ filtrul prin clătirea ei/lui cu apă fiartă. Apoi puneţi o lingură din amestecul de ceai în filtru (per ceaşcă) şi turnaţi apa fierbinte deasupra lui astfel încât filtrul să fie bine acoperit . Este important, ca temeratura apei folosite să fie între 75 – 80 grade C. Lăsaţi ceaiul să stea 5-6 minute, apoi înlăturaţi filtrul.
Acest ceai nu trebuie baut prea fierbinte. Lăsaţi-l să stea câteva momente, astfel veţi putea aprecia mai bine aromele delicate!
Be First to Comment