Un preparat pe cît de simplu pe atât de bun !
Rămân mereu impresionată să văd câtă savoare poate aduce într-o mâncare doar 2-3 ingrediente de bază, fără prea multe complicaţii sau cunoştinţe avansate într-ale gastronomiei!
Un alt motiv pentru care să conştientizăm şi mai puternic faptul că esenţa lucrurilor stă în naturaleţea, simplitatea şi „modestia” lor, chiar dacă una dimensională! ;)
Ok, ca să fim şi noi în ton cu reţeta, mai bine „keep it simple” cu introducerile şi să trecem la treabă!
Pentru două porţii (sau chiar 3…), ne trebuie următoarele
Ingrediente
200g mălai
1 litru apă
1 linguriţă sare (pentru mămăligă)
150g tofu
1/2 ardei roşu
1 fir de ceapă verde
½ linguriţă curry
1 lingură ulei de măsline
Cum procedăm
1. Începem cu mămăliga.
– Se pune într-un vas (preferabil de tuci) la foc mare 1 litru de apă cu o linguriţă de sare.
– Când începe să fiarbă apa, se adaugă mălaiul « în ploaie », amestecând continuu cu un melesteu ca să nu se facă cocoloaşe (pasul 1).
– Se lasă apoi pe foc mic să fiarbă mămăliga vreme de circa 10 minute, revenind din când în când să mai amesteci în ea.
– Când începe să se desprindă de pe marginea vasului atunci când amesteci în ea înseamnă că e gata (pasul 2).
2. Cât timp fierbe mămăliga te ocupi de partea cu tofu. Pui o lingură de ulei de măsline la încins într-o tigaie termorezistentă. Tai apoi cubuleţe tofu şi îl pui să se căleasca în uleiul încins vreme de circa vreo 1- 2 minute până se rumeneşte puţin – remember : keep it simple ! ;). – pasul 4
3. Între timp se spală ardeiul, se şi se taie în fâşii subţiri, după care îl punem şi pe el în tigaia cu tofu (pasul 3). Mai adaugi vreo 5 linguri de apă ca să nu iasă prea uscată mâncarea, pui şi curry-ul, amesteci cu grijă şi mai laşi pe foc acoperit cu un capac aproximativ 1 minut.
4. Între timp speli ceapa verde şi o tai în fâşii subţiri.
5. Şi partea finală: pui apoi un strat de mămăligă în farfurii (pasul 5), apoi compoziţia din tigaie cu tofu, ardei şi sos de curry, peste care presari ceapa verde (pasul 6) şi papi cu poftă cât timp e cald.
Atât !
:)
P.S. : reţeta e creată de mine, după un moment gastronomic inspiraţional :P. Aşadar feel free să o utilizaţi cu maximă încredere şi plăcere în bucătăria proprie, însă în caz că doriţi ca această reţetă să depăşească graniţele uzului personal, please let me know !
Enjoy !
Cu drag,
♥ Diana ♥
Multumim pentru reteta :)