Fir lung și nesfârșit depănat într-un ghem care prinde formă pe masură ce îl modelăm în caldura mâinilor. La fel și drumul de la tinerețe la bătrânețe primește acea frumusețe a urcușului urmat de panta lină care vine să compenseze efortul.
Noi credem în tinerețe fără bătrânețe pentru că firul în culori infinite care pornește din inima noastră țese viața cu dărnicie și pe măsură ce trece timpul nimic nu se pierde doar se transformă.
La fel putem spune și despre minunatele servete pe care crochetdecor ni le propune. Creații realizate cu grijă pentru detalii pentru a oferi întregului ritm și culoare ce amintesc de ștergarele noastre tradiționale, ele se îmbogățesc cu borduri croșetate cu fantezie. Materialul din fibre naturale folosit își aduce și el contribuția de seamă la obținerea acestor servete pline de farmec.
crochetdecor care ne-a povestit cum a început pasinuea ei pentru creație și cât de importante sunt țesatura și firul de bumbac în realizarea lucrului finit.
Servet rustic cu bordura crosetata portocalie
Cum a aparut dorința de a realiza obiecte de decorațiuni, șervetele cu bordură croșetată?
Izvorul șervetelor cu bordură croșetată este îndemânarea iscusită a mamei mele. Mi-o amintesc dintotdeauna pe mama mânuind și creând lucruri minunate din tot felul de materiale și ațe. Astfel, ideea realizării șervetelor accesorizate cu bordură croșetată manual i-a venit într-un mod natural din dorința de a ne decora masa într-un fel frumos. Cel mai mult ne-au fermecat, infinitele modele de borduri croșetate, care reușesc de fiecare dată să confere o notă unică oricărui material folosit. Vorbesc la plural pentru că, bineînțeles, că m-a învățat și pe mine tehnica croșetatului și m-a fermecat instant :).
Prin urmare, șervetele cu bordură croșetată au la bază dorința de a face din fiecare reuniune a unei familii, un eveniment special, frumos decorat. Sper, ca fiecare persoană care folosește șervetele noastre să fie cuprinsă de sentimentul că în fiecare zi este sărbătoare, indiferent de anotimp :).
Servet ”Carouri optimiste”
Servet rustic cu bordura crosetata crem
Care sunt calitățile materialelor pe care le folosești și pe care dorești să le pui în evidență?
Șervetele au două componente: materialul propriu-zis și bordura. Le aleg cu atenție și în special îmi place să folosesc bumbacul pentru că ținuta pe care o are un șervet din bumbac (fibră naturală) este net superioară în fața oricărei fibre sintetice. Pe lângă aspect, folosesc bumbacul și pentru că se întreține ușor, nu se decolorează și are rezistență mare în timp.
Aceste proprietăți sunt valabile și pentru bordura croșetată manual, care este și ea din bumbac.
Asocierea materialului cu bordura croșetată are rolul de potențare reciprocă: materialul prinde personalitate, eleganță și unicitate cu ajutorul bordurii. Iar aceasta din urmă, iese în evidență prin contrastul culorii față de material și prin modelul croșetat ales.
O altă calitate pe care vreau s-o pun în evidență este culoarea. Fiecare șervet are culoarea sau culorile sale care, alături de cea a bordurii, fie că este împrumutată din material, fie că este contrastantă, are rolul de a transmite o stare de spirit: optimism, retro, rustic, simplitate, eleganță.
Modelul materialului (în dungi, carouri, simplu) și textura (netedă, de tip fagure de albină) sunt alte proprietăți care mă interesează atunci când îl aleg. Aceste proprietăți completează personalitatea întregului șervet.
Modelul croșetat al bordurii are un rol deosebit de important și este elementul central al unui șervet. Atunci când aleg modelul acesteia, știu sigur că va fi definitorie pentru stilul șervetului. Bordura și frumusețea croșetatului sunt defapt, elementele cele mai importante pe care urmăresc să le accentuez.
Servet ”White Simplicity”
Caracteristicile eco ale obiectelor tale sunt importante pentru tine?De ce?
Interesant punct de vedere! Șervete eco!
La propriu, pot spune că sunt eco doar prin prisma faptului că sunt realizate din fibră naturală, respectiv bumbac, care este aproape celuloză pură.
Be First to Comment