Iată o mâncărică foarte bună de post. Ciupercile shimeji sunt de origine asiatică și cresc pe fagi. Eu le-am găsit într-un supermarket care începe cu L și se termină cu dl :D . Caserola este micuță și destul de scumpă, dar nu m-am putut abține, arată foarte drăguț și sunt gustoase.
Rețeta este foarte ușoară:
– 1 caserolă ciuperci Shimeji
– un pachet tofu extra tare (eu am folosit tofu tare, dar vă recomand să căutați versiunile mai tari și puțin sărate)
– sos soia
– ulei de măsline
– ceapă verde
Cu mare atenție se scoate tofu din pachet și se așează pe șervețele absorbante cu o greutate deasupra pentru a elimina cât mai multă apa (min. 30 min). Zic mare atenție pentru că tofu este foarte fragil, și mie din păcate mi s-a rupt când l-am scos din cutie, altfel și platingul ar fi fost mai drăguț;. Dar voi acuma veți știi și nu veți mai păți ca mine. Dacă l-ați scos întreg, tăiați-l pe din două, pe lungime. Dacă a ieșit bucățele, lăsați-l așa.
După ce ați eliminat cât de multă apă ați putut, puneți-l pe o tavă , ungându-l cu amestec din sos și ulei de măsline. Băgați tava în cuptorul încins și din când în când mai ungeți tofu cu mixtura din sos de soia. La cuptor va sta până căpăta o textură mai tare și se rumenește frumos ( să zicem un 40 min).
În acest timp, preparați shimeji, tăind puțin din codițe, și apoi separandu-le în buchețele mici. Încingeți două linguri de ulei de măsline și sotati ciupercile, cu puțină sare și piper. Dacă nu țineți post, și vreți să încercați acest fel de mâncare, folosiți unt în loc de ulei, îi da un gust mai …yumm. Adăugați spre sfârșit și ceapă verde tăiată mărunt.
Când sunt gata , serviți-le alături de o salată verde. Delicios!
Poftă bună!
Trebuie să fie tare bune!
Da, da, da!! :)
Superb!!! mi-e foame :)~