Să aveți o primăvară frumoasă, călduroasă și senină! La mulți ani dragelor!
Propunerea de astăzi este exact cum îi zice și numele, o tocăniță de pui cu năut, complimentata de iaurt și curry. Este ușoară și mai gustoasă decât arată.
Ingrediente:
– carne tocată de pui sau curcan cca 600 gr
– o ceapă
– o conservă de năut
– o conservă de roșii cubulețe, sau 2 -3 roșii proaspete
– iaurt grecesc 200 gr
– curry 2 linguri
Încălziți într-o tigaie o lingură de ulei de măsline și rumeniți cărnița. Nu vă grăbiți cu partea asta, poate să dureze cca 8 minute. Lăsați puiul în tigaie într-o parte și adăugați în cealaltă jumătate ceapa tăiată la călit. Când își schimbă culoarea adăugați pudra de curry , sarea și piperul și amestecați cu puiul. Turnați deasupra năutul din conservă după ce l-ați spălat sub jet de apa și l-ați scurs. Lăsați vreo 5 minute și adăugați roșiile cu tot cu suc. Când a scăzut bine sosul din tigaie, adăugați iaurtul și mai lăsați 3-4 minute la foc mic să se amestece aromele.
Se servește cald cu pătrunjel tocat deasupra. Este foarte ușor de preparat, delicios și ușor. Poate constitui o cină excelentă.
Poftă Bună!
Buna ziua, credem ca este foarte buna , se poate insa si in varianta fara carne !
felicitari pentru articol!
arata super si cred ca e nemaipomenit de gustosasa! eu nu am mai gatit cu naut pana acuma!! unde gasesc???
eu ador mancarea de naut! trebuie sa ma aprovizionez, mai ales ca urmeaza Postul Mare :) si daca fac rost in timp util, prepar sigur si reteta asta :) mi se pare criminala :X
Ma bucur ca v-a placut!
@ naturalshop , si eu cred ca merge preoarata fara carne, mai ales pentru perioada postului. eventual poti sa ii amesteci niste soia.
@pantera gasesti naut in conserva in hypermarketuri si la mega image au. Poti cumpara si naut uscat dar trebuie prehidratat vreo 24 ore.
@ m3alexx multumesc :)
Pare delicios! Voi incerca si eu varianta asta cu carne :p Nu prea pap eu carniuta dar din cand in cand merge :d