Conopida este una dintre puținele legume pe care le întâlnim iarna în piețe. Această vedetă a iernii este foarte versatilă, putând fii mâncată atât crudă cât și gătită.
Am pregătit un fel de mâncare, pe cât de simplu de preparat, pe atât de delicios, ce se poate servi fie la prânz fie la cină.
– conopidă 2 bucăți mici sau una mare
– 1 fir praz
– 200 gr brânză de burduf
– 1 iaurt mic
– 2 ouă
– condimente: sare, piper, nucșoară, cimbru, usturoi pudră
Conopida se taie buchetele mici și se pune la fiert. Între timp, prazul se taie rondele și se călește împreună cu o lingură de ulei de măsline. Într-un castron se bat ouăle împreună cu iaurtul, și apoi cu condimentele dorite.
Când conopida a fiert, se scurge și se așează într-o tavă. Deasupra se pune prazul și apoi se presară brânza de burduf mărunțită. Peste toate, se toarnă mixtura de ouă cu iaurt. Folosim furculița sau lingura astfel ca mixtura să pătrundă bine. Se dă la cuptor cca 40 min.
Este delicioasă atât caldă cât și rece! Poftă Bună!
Yami ! O sa incer si eu, suna bine !
[…] http://blog.breslo.ro/conopida-la-cuptor […]