Pentru cele care au părul lung, scurt, cu bucle sau întins, pentru bărbații care se privesc în oglindă pentru a-și aranja podoaba capilară, pentru toți știm cât de important este să facem o bună impresie cu o coafură cât mai îngrijită și atent pusă în valoare.
Sunt cele care preferă eleganța romantică sau retro, cele care încearcă o coafură scurtă sofisticată, unele dintre noi care preferă un meli-melo între părul lung și scurt, o asimetrie artistică pentru cele mai nonconformiste.
Desigur, fiecare își aranjează părul în funcție de ocazie și avem atât de multe accesorii de păr care să ne ajute în a împodobi coafura aleasă. Și culoarea părului face parte din farmecul feminin sau masculin.
Dar cel care ajută în a da formă și se rafață în părul nostru este pieptenele.
El este instrumentul care se declină în atâtea culori, materiale, și pe care încercăm să-l avem mereu la îndemână într-o trusă de cosmetice.
Și nu întotdeauna pieptenele din plastic este alegerea cea mai bună. În schimb cel din materiale naturale, din lemn de exemplu, ne poate feri de acea neplăcere de a simți că părul nostru se electrizează atunci când il pieptănăm.
Și astfel de piepteni ne propune art3lier.
Pieptene..cu parul in ochi3
Minunat lucrați în lemn, cu nunațe calde și forme stilizate de păsări, pești și arici, art3lier ne oferă o serie de piepteni meșteșugiți cu îndemânare.
Pieptene arici din lemn
Din dorința de a afla mai multe despre cum a început pasiunea pentru realizarea acestor piepteni din lemn și care sunt caracteristicile lor speciale, am stat de vorbă cu art3lier.
Pieptene cu scoarta
Cum a aparut dorinta de a realiza piepteni din lemn?
Am cumparat impreuna intr-o excursie un pieptene dintr-un lemn mai special, pentru a-l oferi cadou soacrei la intoarcere. Mi-a placut mult acel pieptene si am vrut sa ii fac cadou sotiei unul, macar la fel, daca nu mai frumos. Aveam o bucata de mesteacan uscat pe care am gasit-o intr-o excursie mai demult, si m-am apucat sa o prelucrez dupa cum am considerat ca ar trebui sa arate mai bine un pieptene. Si cam asa a aparut primul: art3lier.blogspot.com/2010/10/pieptene.html
Nu ma gandeam atunci ca o sa ajungem sa facem atat de multi piepteni, acum nu ne mai putem opri, pentru ca ne place.
Pieptene pasare din lemn
Pieptene peste din lemn
Care sunt calitatile lemnului pe care incercati sa le puneti in valoare?
De fapt, incercam sa punem in valoare defectele lemnului. Suprafata unui lemn este la fel ca fata unui om. Multi isi doresc sa fie imaculata si cu proportii perfecte dar, de fapt, tocmai imperfectiunile o fac speciala, unica si atragatoare, credem noi. Astfel incercam sa punem in valoare un ochi sasiu, un nas stramb sau cateva alunite. Ne-am saturat de forme perfecte :)
Pieptene din lemn
Caracteristicile eco ale creatiilor voastre sunt importante pentru voi? De ce?
Nu poti fi eco si face comert in acelasi timp, asa ca in fiecare din noi este o mica doza de ipocrizie. De exemplu: noi folosim materiale naturale, neprelucrate si obtinute direct de la sursa – o creanga cazuta in padure, un os de pe un deal – dar cand le prelucram avem nevoie de energie electrica (de exemplu), energie care este produsa de o centrala, centrala care polueaza mediul pentru a ne oferi noua curent sa putem prelucra pieptenele nostru eco. Unii ar spune ca pot renunta la curent si au dreptate. Atunci timpul necesar pentru a obtine un pieptene se mareste si asa creste valoarea acestuia, astfel productia devine nerentabila si renuntam la comert. Sa fii eco este o utopie, din pacate. Putem fi in schimb responsabili cu ce este in jurul nostru. Sa ne pese mai mult. Este un obiectiv mult mai tangibil.
Si ca sa incheiem mai optimist, credem ca incet ne indreptam in aceasta directie.
Pieptene din lemn
Piepteni din lemn
Be First to Comment