Ce vă trece prin minte când vă gândiți la geometrie? Spații închise perfect delimitate, linii drepte, unghiuri și teomere? Da, toate acestea fac parte din dicționarul geometriei și e adevărat că poezia, diafană și ludică, nu prea ar avea multe în comun cu această lume ordonată. Dar, pentru că este si un ‚dar’, există și un tărâm pe care geometria și poezia se întâlnesc și se completează reciproc în bijuterii contemporane realizate cu multă inspirație de Ipipura.
Cuburile, formele pe care le i-a lemnul pentru a se modela după regulile estetice contemporane, sunt aranjate în coliere și accesorii create cu atenție pentru detalii și culori care să completeze vizual compozițiile alese.
Cu seducție și eleganță, petele de culoare, traseul negru sau colorat al liniilor imprimate elemntelor din lemn ne atrag în jocul lor fără complexe sau prejudecăți.
Despre creațiile unice expuse pe Breslo, am stat de vorbă cu Ipipura care ne-a destăinuit de ce a ales să lucreze bijuterii din lemn și care este importanța acestui material eco în practica handmade pe care a ales-o.
”De mult cochetam cu ideea de a face ceva concret, practic, ceva facut de mana – un fel de handmade by our hand :))
Pentru inceput, am ales sa lucram in lemn pentru ca ni se pare ca e un material cald, care se lasa prelucrat si care poate fi usor de modelat.
De ce diverse esente? Pentru ca iubim mirosul de lemn ars: unele sunt acrisoare, altele miros a toamna, altele lasa un miros de iti vine sa le mananci.
Gandind pragmatic, am zis asa: cercei nu prea poarta lumea ( hihi, nici eu nu port), inelele trebuie adaptate pe marimi, bratarile nu sunt foarte practice in lumea asta a femeilor carieriste, si tot asa, prin eliminare am zis: ok, coliere si pandantive sa fie. Dar totul e doar la inceput si desigur ca o sa luam in considerare toate feed-backurile. Si daca e nevoie, facem si seturi sau altceva:)
Incercam sa specualm inelele de crestere in unele bijuterii, textura lor naturala, asimetriile rezultate din cresterea lemnului.
Treaba cu eco s-a impletit frumos cu pasiunea pentru bijuterii. Avem in plan si metal si plasticuri si mie tare mult mi-ar placea sa ma joc un pic si cu materiale reciclate. O sa vedem, tot asa, pe parcurs. Altfel, in paralel, lucram si la blogul nostru de eco-design: ecotip.blogspot.com/ unde impartasim cu cititorii nostri tot felul de sfaturi despre cum sa consumi mai putin si sa te bucuri mai mult de mai multe. Cred ca din materiale reciclate se pot face foarte multe lucruri dragutze si ar fi pacat sa nu incercam sa ne exersam creativitatea ca sa transformam niste borcane vechi in niste recipiente simpatice, niste reviste colorate in niste rame dragute, niste ciorapi desperecheati in niste papusele haioase si de ce nu, niste lemne luate pe ascuns de la bunica de pe soba, in niste bijuterii de efect.”
Ip ip ura!
Multumim mult pentru interviu si colaborare, draga Liliana.
la mai multe:)
Ioana, Dorin si Gabi