Stiti ca mai este doar o saptamana pana in Ajunul Craciunului? Tot orasul a intrat in verva cumparaturilor, peste tot sunt luminite (atat pe strazi cat si la aproape fiecare geam), orice intersectie sau piata mai maricica adaposteste acum cateva casute care vand vin fiert, punch, clatite cu ciocolata, migdale vanilate sau decoratiuni si produse locale. Iar eu ma bucur de toate lucrurile astea ca un copil in magazinul cu dulciuri. Si daca tot am adus vorba de copii, articolul acesta le este dedicat lor in primul rand. Pentru ca probabil doar copii se bucura de Craciun mai mult decat mine, astazi am decis sa va prezint un magazin care produce jucarii pentru copii. Daca sunteti inca in cautarea unui cadou original pentur un prichindel, eu zic sa aruncati un ochi in magazinul Bulina Studio.
Cine este persoana din spatele magazinului?
Persoana din spatele magazinului “BulinaStudio” este chiar o Bulina, asa cum imi zic multi dintre prietenii mei. Pentru cei care nu ma stiu de “Bulina”, sunt Maria.
Spune-ne cateva cuvinte despre tine.
Sunt arhitect si in permanenta ma gandesc ce as mai putea sa creez, in asa fel incat sa realizez lucruri dragute, haioase si colorate atat pentru cei mici cat si pentru cei un pic mai mari, lucruri care sa ma faca sa zambesc.
Ce te inspira atunci cand creezi?
Ma inspira culorile, veselia copiilor pe care ii privesc cum isi cara ei singurei jucaria preferata peste tot, prietenii carora le povestesc cu entuziasm cum a primit un copil o jucarie “BulinaStudio” si care la randul lor vin cu tot felul de idei cu ce as mai putea sa fac… :).
In ultima perioada am primit comenzi si fiecare stia cum sa arate jucariile pe care doresc sa le ofere. Asadar imi trimiteau o fotografie de pe internet sau un desen dintr-o carte de colorat (de care copilasul este atasat) si ma intrebau daca pot sa le fac. Bineinteles ca le-am realizat si pot sa spun ca au fost niste comenzi provocatoare si au iesit niste jucarii-perne deosebite :).
Care sunt materialele tale preferate si de ce?
Pentru jucariile-perne pe care le creez folosesc in special bumbacul un pic elastic menit sa nu opuna rezistenta atunci cand copilasii intind jucariile, dar si pentru proprietatea lui de a fi un material cald la atingere, fetrul pentru micile accente, foarte util pentru ca nu se destrama si nu mai trebuie surfilat, iar ca umpluturi le folosesc pe cele ce au un potenţial mult diminuat de a cauza o reactie alergica.
Cum ai caracteriza creatiile tale?
Creatiile mele sunt zambarete, curioase, vesele, timide, dintoase, prietenoase sau ochioase exact cum sunt denumite jucariile in studio :). Fiecare jucarie in parte este expresiva si caracterizata de o anumita trasatura ce o defineste.
Ce asteptari ai de la magazinul tau de pe Breslo, si cum a inceput totul?
De Breslo am aflat anul trecut cand cautam pe internet o brosa vintage si cand l-am descoperit, nu mai putem sa ma mai dezlipesc de minunatele articole pe care le-am vazut, chiar nu stiam ce sa-mi aleg. De cand l-am descoperit m-am gandit ca la un moment dat, cand voi crea diverse produse si pentru alte persoane, nu doar pentru mine, le voi posta pe Breslo. Asadar, dupa ce mi-am realizat site-ul, urmatorul pas a fost sa-mi postez jucariile-perne pe Breslo. Sper ca magazinelul meu sa se faca remarcat prin unicitatea jucariilor-perne pe care le realizez, cati mai multi copii sa se bucure de ele si sa produca cat mai multe zambete pe fetele celor care intra in studio.
Care este istoria ta personala in domeniul handmade?
Din timpul facultatii de arhitectura faceam machete la proiecte care cu siguranta intra in categoria handmade :). Realizam diferite accesorii: brose, margele, pictam rame pentru fotografii, ghivece, iar de cand am masina de cusut am inceput sa realizez rochite, fustite, bluzite (momentan doar pentru mine). In ultima perioada am inceput sa realizez jucariile-perne din magazinul Bulina Studio.
Care sunt etapele procesului de creatie? Asterni schite pe hartie si faci planuri sau esti genul care incepe direct sa creeze in functie de ideea momentului?
Dupa ce am clarificat in minte ce fel de jucarie-perna vreau sa realizez, ma hotarasc ce materiale o vor alcatui si schitez direct pe material conturul dorit. Asa imi dau seama imediat de proportii, fara a mai folosi calculatorul sau alte elemente. Apoi din fetru colorat dau viata jucariei, taindu-l direct. In ultimul pas micsorez sau nu elementele ce definesc trasaturile, in functie de compozitia dorita.
Cum ai ajuns la numele magazinului? Are o semificatie anume?
A fost foarte usor de gasit denumirea pentru magazin, imi plac bulinele foarte mult ma binedispun si precum am spus si mai sus unii imi spun “Bulina”, o “Bulina” care creeaza intr-un mic atelier pe care l-am numit “Studio”, asadar a reiesit numele:“Bulina Studio” :)
Multumesc frumos pentru articol Cinnamoncloves, observ ca avem pasiuni comune in ceea ce priveste Bulinele :).
[…] Sursa: http://blog.breslo.ro/magazine-noi-pe-breslo-bulina-studio Produse adaugate recent Hipopotam Mov Catelusul Galben Hipopotam Verde Ingeras Hipopotamul zambaret Cauta jucaria […]