Magazine noi pe Breslo…Ecolily

M-am indragostit pur si simplu de acest magazin! Plin de buchete pentru mirese, realizate din materiale minunate, pline cu bijuterii, special realizate pentru ziua nuntii, una dintre cele mai frumoase evenimente pe care le poate avea o femeie.
Magazinul este destul de nou pe breslo si am reusit sa-i iau un scurt interviu Larisei, cea care se afla in spatele acestui brand
1.Cine se afla in spatele magazinului Ecolily?
Ma numesc Larisa, am 25 de ani si am terminat Facultatea de Turism. Actualmente, lucrez impreuna cu sotul meu si dezvoltam o afacere proprie intr-un orasel frumos de la poalele muntilor Fagaras.

2. Cum ti-a venit ideea sa realizezi buchete din material textil?
Ideea mi-a venit inaintea nuntii mele, cand, ca orice viitoare mireasa, cautam sa organizez o nunta care sa ma reprezinte cat mai mult. As vrea sa clarific ca iubesc florile naturale, cred ca sunt cele mai minunate creatii ale naturii, dar senzatia pe care o am cand vad la o  nunta sute de fire de flori inghesuite in aranjamente si buchete este de natural, de risipa si egoism. Stiu ca acum este la moda acum sa fii eco, dar eu am preluat de bunica mea ideea ca florilor le sta bine in natura, in gradina sau cel mult in ghiveci. Asa ca am inceput cautarile unor alternative, si pentru ca nu mai aveam timp sa imi comand din afara, mi-am facut cu manutele mele si aranjamentele si buchetul.
Din cand ma stiu am trebuit sa imi exprim creativiatea prin ceva, am desenat, am pictat, am facut colaje,am scris, am cantat, asa ca zic eu a iesit ceva frumos si cu buchetul si chiar, in ciuda asteptarilor, oamenilor le-a placut. Dupa nunta m-am gandit sa ofer aceasta alterantiva si altor fete care poate au aceeasi mentalitate si m-am pus pe treaba.

3. Cat timp lucrezi la un buchet?
La un buchet lucrez intre 2 saptamani si o luna. Depinde foarte mult de timpul pe care am il am liber, de materiale pe care le gasesc, din pacate, destul de greu si de ce inspiratie gasesc, pentru ca, probabil cum stiu toti breslasii, nu poti fi creativ la comanda, ci trebuie sa fi intr-o anumita stare sufleteasca.

4. Care a fost primul buchet realizat?
Cum am spus mai sus, primul buchet l-am facut pentru mine, la nunta mea. A fost un buchet realizat pe suport din hartie pliata (origami), intr-o culoare contrastanta cu rochia, si am folosit in el, printre altele, o pereche de cercei foarte dragi primiti de la sotul meu si o brosa de la mama mea. Se pastreaza si astazi in aceeasi stare si sper daca voi avea o fetita, sa-l poarte si ea la nunta ei, sa-l transformam in propria noastra traditie.


5. Ce materiale folosesti in special?
Materiale le gasesc destul de greu, pentru ca sunt destul de pretentioasa. Imi plac dantele si nasturii vechi, le vanez pe unde am ocazia, dar vreau sa pastez in buchetele mele si o nota de modern si glamour, asa ca folosesc si materiale noi. Imi place matasea foarte mult, brosele deosebite si nasturii care au un design special. In principiu, atunci cand fac la comanda un buchet, ar trebui sa cuprinda materiale si obiecte legate sentimental de posesoare buchetului si viitorul sot, sa spuna un pic din povestea lor de dragoste.

6. De unde iti vin ideile pentru buchetele tale?
Sunt o fire romantica si asta urmareste si stilul buchetelor mele. Bineinteles ca m-am inspirat la inceput din munca celor care realizeaza astfel de buchete in afara, pentru a observa tehnica de lucru, dar pe parcurs mi-am dezvolat stilul propriu si acum o bijuterie deosebita sau un material ma inspira si in jurul lui se dezvolta ideea unui produs in care pun o particica din sufletul meu. Buchetele sunt unice, nu fac doua la fel, nici macar asemanatoare, pentru ca fiecare femeie este unica si trebuie sa o reprezinte numai pe ea.

7. Cui ii sunt adresate aceste buchete bijuterii?
Nu stiu daca pot sa definesc un target clar. Este o alegere de suflet, poate un pic nonconformista, a unei domnisoare care apreciaza ceva unic, handmade, care iti doreste sa fie definita in ziua nuntii ei chiar si prin buchetul de mireasa.

6 Comments

  1. lycurycy18 said:

    daca te cunosteam acum 2 ani cu siguranta mi-a fi ales un buchet de la tine.felicitari

    July 20, 2011
    Reply
  2. gariana said:

    de ce te-ai grabit cu maritisul? :P

    July 20, 2011
    Reply
  3. adelacoc said:

    declar public ca voi avea un buchet Ecolily la nunta mea! sa ma tineti minte!

    July 20, 2011
    Reply
  4. Ecolily said:

    va pup, breslaselor, am avut parte de o primire foarte calduroasa in aceasta frumoasa comunitate de creatori de bunatati. descopar in fiecare zi minunatii in magazinele breslo si mi-as cheltui tot bugetul pe achizitii de aici. iti multumesc frumos gabriela pentru interviu si va doresc tuturor inspiratie la creatie

    July 20, 2011
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *